EMEKLİYE 5 BİN LİRA NE ZAMAN YATACAK?

EMEKLİYE 5 BİN LİRA NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşları ve ek zam için 9 Ekim'de gözler Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalardaydı.

Emekli maaşları ve ek zam için 9 Ekim'de gözler Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalardaydı. Toplantının sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, emeklileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. ERDOĞAN, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı. 

                Emeklilerin yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini, gerekli talimatları verdiğini anımsatan ERDOĞAN, emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını söyledi.

                ERDOĞAN; "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatılrılmış olacak," dedi. Buna göre 1-15 Kasım 2023 tarihleri arasında ödemelerin gerçekleştirileceği söylenebilir.

                5000 LİRA KİMLERE VERİLECEK?

                Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, açıklamasının devamında kasım ayının ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatırılacak olan 5 bin liralık tutardan fiilen çalışmaya devam edenlerin yararlanamayacağını belirtti. Bu kapsamda fiilen çalışan emekliler 5 bin lira ödeme alamayacaklar. 



Anahtar Kelimeler: EMEKLİYE ZAMAN YATACAK?
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı