ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI

ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye'de Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. İlçemizde Engelliler Haftası 09 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.00'da kutlandı.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye'de Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. İlçemizde Engelliler Haftası 09 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.00'da kutlandı.

                Program; günün anlam ve önemini belriten konuşmaların yapılması ile başladı. Özel Öğrencilerimizden Şiir ve dans gösterilerini, yine özel öğrencilerimizin dans gösterisi ve şarkıları izledi.

                Müzikli Ront ve Halk Oyunları gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi. Özel öğrencilerimizin Dans Gösterisine programa katılanlar da eşlik etti. Yumurta Taşıma Yarışması ve Halk Atma Yarışması büyük bir heyecan eşliğinde yapıldı.

                Program sonunda, progrma katılan konuklara pila, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.

                Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayten SEMİZEL, programda şu konuşmayı yaptı:

                "Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Üyeleri, Kıymetli Misafirler,

                Ülkemzide her yıl 10-16 Mayıs haftası engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla "Engelliler Haftası" olarak  kutlanmaktadır. Kalplerimzde özel bir yere sahip ve toplumumuzun önemli bir parçası olan engelli bireylerimizin toplumda farkındalığını artırmak amacıyla hazırladığımız etkinliğe hepiniz hoş geldiniz.

                Mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın yolu, bireylerin hayatı paylaşarak, birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçmektedir.Hepimiz birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile hareket ederek engellilerimizi anlamaya ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Engelli kardeşlerimizin günlük hayatta karşılatığı zorluklar ve yaşadıkları ayrımcılıkla mücadele etmek, sadece onların değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Bizler, Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği olarak, engelli bireylerimizin sesi olmaya devam ediyor ve bu mücadeledeyalnız olmadığımızı biliyoruz. Sizlerin desteği ve katkıları olmadan, gerçek bir değişim ve dönüşüm sağlamak mümkün olmayacaktır. 

                Sevgili çocuklar, değerli aileler,

                Bizlere engeller hayatın akışını yakalamaya engel değildir dediniz, bize farklılıklarımızla bir bütün olmanın güzelliğini gösterdiniz. Asıl engel, engelleri görmemektir dediniz; her insanın içinde bir cevher olduğunu bize siz öğrettiniz. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu söylediniz, kalplerimizdeki engelleri kaldırdınız. Bize öğrettiğiniz bütün güzellikler için minnettarız. Hep birlikte çok daha güzel  olduğumuzu biliyoruz ve bunun için hergün çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki engelli bir çocuğun annesi ollmak, her gün yeni bir meydan okuma ile karşılaşmak demektir. Bu yolculukta, bazen yorgun düşebilir, bazen de umutsuzluğa kapılabilirsiniz. ancak asla unutmayın ki içinizdeki güç ve sevgi sizi her zorluğun üstesinden gelebilir kılacaktır. Sizler, engelli çocuğunuzla birlikte her adımı cesaretle atmaya devam ediyorsunuz ve bu, gerçek bir kahramanlık örneğidir.

                Bu özel hafta vesilesiyle, tüm enerjilerini çocuklarımız için sarf eden özel çocuk sahibi çok kıymetli ve eli öpülesi annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.

                Özel bireylerimiz için emek harcayan çalışma arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyor, yaşamın tüm alanlarında engelsiz bir dünya temenni ediyorum.

                Hepinize katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sevgiyle kalın...   



Anahtar Kelimeler: ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI
  • Cumartesi 31.7 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.8 ° / 17.4 ° Güneşli