ERDOĞAN: "EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN LİRA OLACAK

ERDOĞAN:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, emekliye ödenen bayram ikramiyesinin 3 bin lira olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, emekliye ödenen bayram ikramiyesinin 3 bin lira olacağını açıkladı.

                Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Ordu mitinginde milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. ERDOĞAN, 2024 yılında bayram ikramiyesi zammının yüzde 50 olarak uygulanacağını müjdeledi. Bununla beraber emekli bayram ikramiyeleri toplamda 6 bin TL olarak ödenecek.

                Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 2024 bütçesini hazırlarken her kesimin satın alma gücünü gözeterek karar aldıklarını ifade ederek; "Ek tedbirlerle destek sağlıyoruz. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkarmanın, 5 bin liralık ödemenin maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Gayemiz emeklilerimize nefes aldırmak," dedi.

                Cumhurbaşkanı ERDOĞAN sözlerine şöyle devam etti: "Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye geliri yoktu. 2018 yılında biz getirdik. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Bunu alacak olan 16 milyon kişi var. Hayat pahalılığı sorununu çözünce diğer alanlarda daha rahat yol alacağız," diye konuştu. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı