EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINA ZABITANIN GÖREVLERİ TARTIŞMASI DAMGA VURDU

EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINA ZABITANIN GÖREVLERİ TARTIŞMASI DAMGA VURDU

2023 Yılı Eylül Ayı Susurluk Belediye Meclisi Toplantısına Belediye Zabıtalarının Görevleri Tartışması Damga Vurdu.

2023 Yılı Eylül Ayı Susurluk Belediye Meclisi Toplantısına Belediye Zabıtalarının Görevleri Tartışması Damga Vurdu.

                Susurluk Belediye Meclisi toplantısı, 04 Eylül 2023 Pazartesi günü yapıldı. 8 adet gündem maddesinin görüşülmesinin ardından söz alan Cumhur İttifakının MHP'li Belediye Meclisi üyesi Arif UÇAR, araçların yaya yolu üzerine park ettiğini söyleyerek; "Susurluk Belediyesi Zabıtaları görevlerini yerine getirmiyor. Bu araçların yaya yollarına park etmelerini önlemeleri gerektiği halde görevlerini yapmıyorlar," dedi.

                Susurluk Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Nurettin GÜNEY de verdiğiyanıt ile bu görevin zabıtalara ait olmadığını söyledi.

                Konu üzerine yaptığımız araştırmalar da Başkan GÜNEY'i haklı çıkardı. Özetle:

                Belediye Başkanlığı 30.12.2021 tarih ve 32152 sayılı yazısı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla 'Belediye Zabıtasının Trafik ile İlgili Yetkileri hakkında (GÖRÜŞ) sordu.

                Gelen (GÖRÜŞ) yazısında; " ...İlgili mevzuat hükümleri ve Danıştay Mütalaası incelendiğinde; İçişler Bakanlığının ilgili birimlerince yürütülmekte olan, trafik suç ve ceza tutanağı düzenlemek, gerekli işlemleri yapmak ve takip etmek; el koyduğu trafik kazalarında trafik kaza tutanağı düzenlemek; plakaya ceza yazmak; duran ve akan trafiği yönetmek, denetlemek ve düzenlemek; bu işlemlerin tekamülü amacıyla tescil işlemlerinden sorumlu kuruluşlardan plaka sahiplik bilgilerini almak gibi 2918 sayılı Kanun'un 5'inci maddesinde yer alan görev ve yetkilerin belediyeler tarafından yürütülemeyeceği ve kullanılamayacağı değerlendirilmektedir.

                Bilgilerini rica ederim." denilmiştir.

                Verilen yanıttan da anlaşılacağı gibi, bu görev zabıtalara ait olmayıp, doğrudan İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerince yürütülmektedir. 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli