FAHRETTİN ŞENER: "ÇATALDAĞ A TİPİ MESİRE ALANI PROJEMİZ HAZIR!"

FAHRETTİN ŞENER:

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde, AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Fahrettin ŞENER, bir projesini daha Susurluk halkına açıklıyor. ŞENER'in bu projesi şöyle:

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde, AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Fahrettin ŞENER, bir projesini daha Susurluk halkına açıklıyor. ŞENER'in bu projesi şöyle:

                "Susurluk'umuzu dünyaya ve Türkiye'ye tanıtacak, turizm destinasyonların içine sokacak 'Çataldağ A Tipi Mesire Alanı Projesi'

                Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ'ın gelip bizzat kendisinin gördüğü ve ekip arkadaşlarını görevlendirip birlikte planlama yaptığımız bu proje Susurluk için önemli turizm projelerinden bir tanesidir.

                Göletin yakınında ağaçlara asılı olarak yapılacak Jeopark, Bungolov Evler, Göletin kenarına kurulacak olan Gölet Restoranı ve Gölet Pazarı, Çadır Kampı ve Karavan Alanı, Trekking, ATV, Off Road Parkurları, Mustafakemalpaşa Tabiat Parkı Suuçtu ile birleştirilerek yapılacaktır.

                Gençlik ve Spor Bakanlığı’na vereceğimiz 15 dönümlük bir alanda Gençlik Kampı kurulması yine bu projenin ana birleşenlerinden biri olacak. Bu Gençlik Kampı’na gelen öğrencilerin; binicilik, okçuluk, izcilik gibi çalışmalar yapması hedeflenmektedir.

                Ülkemizdeki yegane kaya tırmanış parkurlarından biri olan ancak bir türlü tanıtımı yapılamamış, orman tabanından 300 metre yükseklikteki bu yekpare duvar sporseverlerin ilgi odağı haline getirilecek. Kaya zirvesine yapılacak cam teras ve yine karşıdaki zirveye, yani iki dağın arasına 183 metre uzunluğunda çelik halatlı yaya köprüsü sayesinde ilçemizi doğaseverlerin uğrak noktası haline getirecektir. Aracı ile karşı dağa çıkan insanlar, yaya olarak 300 metre aşağıdaki orman tabanını izleyerek cam terasa gelip orada çay içerek iyi havalarda Bursa’yı ve Balıkesir’i izleyecek. Yine cam terasın olduğu dağın zirvesinden, gençler için aksiyon sporu olan Zipline dedikleri sistemin kurulması ve Gölet alanına kadar orman üzerinde kaymaları için platformlar kurulacaktır. 

                Susurluk Çayı’ndan başlayarak Teleferik ve Çataldağ Gölet Restoran’a kadar 6,5 km uzunluğunda ‘Teleferik Hattı’ kurulması ise halkımız için olduğu kadar Susurluk ana yoldan geçecek olan turistlerin araçlarını Susurluk Çayı kenarına bırakarak teleferik ile Çataldağ Göletine çıkmaları; köylünün yetiştirdiği meyve, sebze, köy ekmeği gibi yöresel lezzetlerini deneyimlemesi ve yöre halkına yeni gelir kapısı olmasını sağlamak için yapılan bir konsept projedir.

                Bunu başardığımızda Susurluk için müthiş bir sosyal alan kazandıracağız. Aynı Abant, Karagöl, Uzungöl gibi proje olacaktır. Bu projeyi yine Yücel YILMAZ Başkanımın ve milletvekillerimizin desteğiyle Susurluk halkımıza kazandırmak için hep birlikte var gücümüzle çalışarak inşallah yapacağız.

                Gelecek yazımda Susurluk Çaylak Mesire Alanını konuşalım.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı