FİYAT TARİFESİ ZORUNLULUĞU GELİYOR

FİYAT TARİFESİ ZORUNLULUĞU GELİYOR

Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın SAİT, yaptığı açıklamada; "Fiyat Tarifesi Zorunluluğu" geldiğini söyledi.

Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın SAİT, yaptığı açıklamada; "Fiyat Tarifesi Zorunluluğu" geldiğini söyledi.

                Aydın SAİT, şöyle konuştu:

                "Herkesin bildiği gibi Ticaret Bakanlığı'nın yeni yayınladığı Fiyat Yönetmeliği Kanunu var. Fiyat yönetmeliği değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 19 Aralık 2023 tarih ve 32044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğe göre 28 Haziran 2014 tarih ve 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan fiyat etiketi yönetmeliğinin 8'inci maddesinin 1'inci fıkrası olan hizmetlerin özelliğine ve fikirleriyle kurulmuş biçimde tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzeri hizmetin sunulduğu iş yerinde ayrıca lokanta, restoran, kafe ve benzeri yerlerde yiyecek-içecek hizmeti sunan yerlerde iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masanın üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılı, takılı veya konulur, denilmektedir. 

                Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecektir. Bu konuda odamıza kayıtlı esnaflarımızı odayla irtibata geçmeye davet ediyorum. Odamızca hazırlanan ve resmi belge olarak kabul edilen oda fiyat tarifesi mutlaka iş yerlerinde asılı olmak zorundadır. Herhangi bir cezaya ve zorluğa maruz kalmamaları açısından esnaflarımızın bir an evvel odamızla irtibata geçip, bu belgeleri iş yerlerine asmaları gereklidir." 



Anahtar Kelimeler: FİYAT TARİFESİ ZORUNLULUĞU GELİYOR
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı