GAZİLER ANISINA 1336 METRELİK ÇATALDAĞ'DA TÜRK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİLER

GAZİLER ANISINA 1336 METRELİK ÇATALDAĞ

Susurluk ilçesindeki Off-Road tutkunları, 19 Eylül Gaziler Günü anısına 1336 metrelik Çatadağ'da Türk Bayrağı’nı göndere çektiler.

Susurluk ilçesindeki Off-Road tutkunları, 19 Eylül Gaziler Günü anısına 1336 metrelik Çatadağ'da Türk Bayrağı’nı göndere çektiler.

                SUS-OFF Off-Road Kamp Doğa Bisiklet ve Motor Sporları Derneği sporcuları, ilçemiz sınırları içinde yer alan Çataldağ'da Türk Bayrağı'nı göndere çekti.

                Kurumlardan gerekli izinleri alan Dernek Başkanı Sefa TURHAN ve ekibi, 9 metrelik bayrak direği ile birlikte Çataldağ'ın 1100 metre yükseklikteki "Yelkenli Kaya" mevkisine taşımak için araçlarıyla zorlu bir yolculuk yaptı. Ardından ekip, direği halatlar yardımı ile kayanın en üst noktasına çıkarttı.

                19 Eylül Gaziler Günü anısına yapılan bu çalışmalarının ardından doruğa getirilen 6 metrekarelik Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi için tören düzenlendi.

                Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, Saygı Duruşu yapılarak İstiklal Marşı'mız okundu ve Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Bölgenin doğal manzarası ile birleşen Şanlı Türk Bayrağı, dron ile görüntülendi.

                "BİR BAYRAK ALTINDA OLMAYI SEVİYORUZ"

                Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, gazetemiz 5 Eylül'e yaptığı açıklamada, Çataldağ'ın zirvesine 19 Mayıs'ta geniş katılımlı bir yürüyüş planladıklarını söyledi.

                Sözlerine devam eden Kaymakam KÖKEN; "Amacımız her törende etkinlikler düzenlemek. Bugün şairin de 'Yeryüzünde yer beğen/ Seni oraya dileyim," dediği gibi biz de yeryüzünde yer beğendik, en güzel yer olarak burayı bulduk, Şanlı Bayrağımızı buraya diktik. Nice güzel zamanlarda dalgalanması en büyük dileğimiz," dedi.

                SUS OFF OFF ROAD Kamp Doğa Bisiklet ve Motor Sporları Derneği Başkanı Sefa TURHAN da direği, araçlarını kullanamadıkları için zirveye halat yardımı ile çıkardıklarını söyledi. Ardından da jeneratörü getirdiklerini belirten TURHAN; "Fatih Sultan Mehmet örneği direği zirveye çıkarttık. Zor oldu ama direğin deliklerini delmek daha da zor oldu. Mutluyuz, gururluyuz," diyerek sözlerini tamamladı.

                Mustafakemalpaşa Kırmasti Off Road Kulübü üyesi Cengizhan BEDİR de programa üyelerle birlikte katıldıkları için çok mutlu olduklarını beyan etti.

                Çataldağ’ın iki ilçenin buluşma noktası olduğunu belirten BEDİR; “Burada zirveye çıkarak dostlarımızla buluştuğumuzda mutluluk duyuyoruz. Buraların, doğa alanlarının insanlara kazandırılması için yapılan çalışmalar bizleri sevindiriyor. Dağın tepesinde de olsa bir bayrak altında olmayı seviyoruz. Bu da bizim birlik ve beraberliğimizi gösteriyor. Allah bozmasın… Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

                Bu güzel etkinliğe; Mustafakemalpaşa Enduro Grubu, Karacabey Off-Road Grubu, Susurluk Sud-Off Off Road Derneği üyeleri, Susurluk Bisiklet Grubu, Susurluk İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, Susurluk İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Coşkun KURT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, Orman Bölge Şefi Mustafa BİLGİN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail GÖÇER, TEDAŞ İşletme Şefi Doğan ARSLAN ile çok sayıda vatandaş katıldı.