GELENEKTEN GELECEĞE GİRİŞİMCİLİK

GELENEKTEN GELECEĞE GİRİŞİMCİLİK

Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (NE10) tarafından düzenlenen "Gelenekten Geleceğe Girişimcilik" programı

Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (NE10) tarafından düzenlenen "Gelenekten Geleceğe Girişimcilik" programına katılan Karapürçek Kadınları Yardımlaşma Dayanışma Kültür Sanat Derneği Başkanı Alime İLBAN'a kadın girişimci olarak 7 bin 500 liralık ödül verildi.

                Karapürçek Kadınları Yardımlaşma Dayanışma Kültür Sanat Derneği Başkanı Alime İLBAN, gazetemize yaptığı açıklamada:

                "Dernek serüvenimiz, 11 Mayıs 2010 tarihinde Karapürçek Kadınları Yardımlaşma Dayanışma Kültür Sanat Derneği'ni geleceği aydınlık gören Karapürçekli 7 bayan arkadaşımla başladı. Üretip, kazanarak aile ekonomisine destek olmak, hanımlara kendi özgürlüklerini kazandırmak, sosyal etkinlikler düzenleyerek ufkumuzu genişletmek hedeflerimiz arasındaydı ve bunu başardık.

                2019 yıında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından yürütülen Toplum Temelli Yerel Kuruluşların Katılım ve Savunuculuk Kapasitelerini Güçlendirme Projesi kapsamında Balıkesir'de 11 kadın kuruluşu olarak bir araya geldik. Proje kapsamında 6 kadın derneği, 5 kadın kooperatifi ile birlikte bir çok savunuculuk, katılım, ağ geliştirme faaliyetlerinde bulunduk.  Yerel yönetim ile birlikte düzenlediğimiz toplantılar sonucunda Balıkesir Eylem Planı oluşturduk ve kadın kuruluşları olarak birlikte hareket etme kararı alarak 13 Ağustos 2021 tarihinde KEDV kolaylaştırıcılığında Kadın Birliği Platformu kurduk.

                12 Kasım 2022 Cumartesi günü, 'Gelenekten Geleceğe Girişimcilik' Ödül Töreni ile bizleri zirveye taşıyarak emeğimizi taçlandıran ve kadın girişimcilerin siftah parası olan 7 bin 500 lirayı tarafımıza sunan başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ olmak üzere herkese derneğim adına teşekkür ediyorum," dedi.

                Başkan İLBAN, 7 bin 500 liralık siftah parasını emek verdiği derneğine katkı sağlamak amacıyla çalışma arkadaşları ile paylaşma kararı aldı.

                Kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı