GÜNEY: "2019'DA BELEDİYEYİ ALDIĞIMIZDA 64 MİLYON LİRA KAMUSAL BORÇ VARDI"

GÜNEY:

2019-2024 tarihleri arasında Susurluk Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nurettin GÜNEY, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. GÜNEY, açıklamalarında şöyle dedi:

2019-2024 tarihleri arasında Susurluk Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nurettin GÜNEY, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. GÜNEY, açıklamalarında şöyle dedi:

                "Geçtiğimiz günlerde, Susurluk Belediyesinin mali durumuna ilişkin birtakım paylaşımlar yapılmıştır. Ancak, halkımız nezdinde yanlış anlaşılabilecek şekilde ve gerçek durumu ortaya koymayan bu tablonun açıklanması zorunluluğu doğmuştur.

                Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki 2019'da Belediyeyi devraldığımızda bütçemiz 29 milyon iken sadece kamusal borç 64 milyon TL idi.

                2024 yılında ise Belediyeyi bıraktığımızda bütçesi 350 milyon TL olan belediyenin yalnızca 15 milyon 864 bin TL'lik yapılandırılmış kamu borcu bulunmaktaydı. Burada yapılandırılmış borcun taksitlendirilmiş ve günü geldikçe ödenen bir borç olduğunu da bilmenizi isterim.

                Mevcut Belediye tarafından kamu borcuna dahil edilen 4 milyon 704 bin TL'lik vergi cari borcu yıllık ödenmesi gereken vergi ve Valilik kurumlarına ödenen yıllık aidatların bedeli olan 1 milyon 510 bin TL ise Belediyenin belli periyotlarda yaptığı yıllık veya aylık ödemelerden olup, bir önceki dönemden devreden bir borç değildir.

                SUBEL Şirketi genel Borcu olarak açıklanan 4 milyon 439 bin TL, personel ve sendika ödenekleri ve işletme faaliyetleri çerçevesinde alınan mallara ilişkin bedellerdir.

                Yine 24 Milyon 184 bin TL olarak açıklanan ticari borç ise harcama yetkisi olan müdürlerce 6 aylık veya 1 yıllık şeffaf olarak ihalesi yapılmış malların alımına ilişkin olup, işletme ve tesislere mal tedariki için düzenli yapılacak bu ödemelerin borç adı altında sayılması son derce yanlıştır. Bu mallar depolarda işlenmeyi beklemektedir. Kaldı ki bütün tesis, garaj, personel, malzeme, işletme giderlerinin günlük maliyeti 750 TL ile 1 Milyon TL'dir. Dolayı ile Belediyenin Susurluk halkına aylık maliyeti 30 Milyon TL civarındadır. Yıllık bütçe ise 350 Milyon TL’dir.

                Şunun da altını çizmek isterim ki2019 yılında devraldığımız belediyenin borcu bütçemizin 3 katı iken, bugün açıklanan borç gerçeği yansıtmadığı halde bütçenin 7'de 1'ine tekabül etmektedir. Bu şartlarda yıllık bütçeye bakıldığında ciddiyetle, titizlikle ve profesyonelce yapılacak bir idarecilikle bu bütçeyle Susurluk Halkına rahatlıkla hizmet sağlanabilecektir.

                ...Temennim bundan sonra da Susurluk Halkının en iyi şekilde hizmet alması, ayırmadan, kayırmadan, herkese eşit hizmetin gittiği şeffaf bir Belediyecilikle yönetilmesidir. Kalın sağlıcakla...”



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli