GÜRAN İLE TURAN TATLIOĞLU, CAHİT KONAK VE HÜSEYİN AVNİ SUSURLUK GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

GÜRAN İLE TURAN TATLIOĞLU, CAHİT KONAK VE HÜSEYİN AVNİ SUSURLUK GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Susurluk'un tanınmış isimlerinden Akademik Kariyerini Pensilvanya Üniversitesi'nde Ekonomi dalında tamamlayan Güran TATLIOĞLU, Prof. Turan TATLIOĞLU,

Susurluk'un tanınmış isimlerinden Akademik Kariyerini Pensilvanya Üniversitesi'nde Ekonomi dalında tamamlayan Güran TATLIOĞLU, Prof. Turan TATLIOĞLU,Prof. Cahit KONAK ve Yüksek Ziraat Mühendisi, Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Eski Yardımcısı Hüseyin Avni SUSURLUK, 09 Ağustos 2023 Çarşamba günü gazetemizi ziyaret etti.

                Konuklar ziraat ıslahı, bir bitki çeşidinin ıslahı üzerinde yaptıkları çalışmalardan söz ederek; şimdiye değin BUĞDAY materyalinde MAR-TAR, TURAN çeşidi adını verdikleri iki buğday çeşidini ıslah ettiklerini, patentini aldıklarını, ayrıca SULTANÇAYIR ve ANT adını verdikleri buğday çeşidinin de tescil edildiğini belirterek Türk çiftçisine hizmete devam ettiklerini söylediler. 

                Bunların dışında, 20-25 yıldır yağlık ayçiçeği ıslahı ile de uğraştıklarını, susuz toprakta verimli ayçiçeği ıslahı çalışmalarına da ara vermeden devam ettiklerini belirttiler.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı