GÜRECE GÖLETİNE 10 BİN ADET SAZAN BALIĞI YAVRUSU SALINDI

GÜRECE GÖLETİNE 10 BİN ADET SAZAN BALIĞI YAVRUSU SALINDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, ilimizde 2024 yılı için ilçelerdeki gölet ve barajlara to

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, ilimizde 2024 yılı için ilçelerdeki gölet ve barajlara toplamda 1 milyon 324 bin adet sazan balığı yavrusu su ile buluştu. Susurluk Gürece Göletine de 10 bin adet sazan balığı yavrusu salındı.

                İkizcetepeler Baraj Gölü: 300 bin, Akarsu Göleti: 30 bin, Bayat Göleti: 67 bin, Kayalar Göleti: 50 bin, Yeni Ziraatli Göleti: 52 bin, Adalı Barajı: 50 bin, Salmanlı Göleti: 25 bin, Hamzacık Göleti: 15 bin, Yukarı Yapıcı Göleti: 50 bin, Muratlar-Atıcıoba Göleti: 10 bin, Gömeniç Göleti: 10 bin, Çarkacaı Göleti: 50 bin, Büyükyenice Göleti: 50 bin, Ardıçtepe Baraj Gölü: 75 bin, Seçdere Göleti: 20 bin, Işıklar Göleti: 20 bin, Yeşildağ Göleti: 20 bin, Çaygören Baraj Gölü: 300 bin, Yaylabayır Göleti: 50 bin, Kocabey Göleti: 50 bin, Kürendere Göleti: 20 bin, Gürece Göleti: 10 Bin.

                İl genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı programların yanı sıra, Altıeylül’e bağlı Selimiye İkizcetepeler Barajında düzenlenen balıklandırma programına, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN, Altıeylül İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal GÜNAYDIN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Osman BAYGÖNÜL ile teknik personeller katıldı.

                İl Müdürü Erkan ALKAN, iç sular ve göletlerdeki yavru balık popilasyonunu geçmiş yıllara oranla kat kat arttığını ve daha da artırmayı hedeflediklerinden bahsederek çalışmalar kapsamında emek veren ve hassasiyet gösteren Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerindeki personele teşekkür etti. (AHMET KARANFİL)