HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

                Susurluk Müftülüğü ve Susurluk İmam Hatip Ortaokulu'nun beraber yürüttüğü "Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Eğitimi Projesi" kapsamında kız/erkek Hafızlık Kur'an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi gerçekleştirildi.

                Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Eğitimi Projesi kapsamında hafızlıklarını ikmal eden öğrencilerin icazet merasimi, 25 Ağustos 2024 Pazar günü 103.00-13.00 saatleri arasında Susurluk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. 

                Program; Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

                Kur'an-ı Kerim Tilaveti (Aşr-ı Şerif), Hafızların salona girişleri ile devam etti. Protokol konuşmalarını, Hafızların Kur'an-ı Kerim Tilavetleri izledi. İlahilerin ardından, Taç Merasimi gerçekleştirildi. Öğrencilerin sunumları, Hediye Takdimi ve duaların ardından İkramda bulunularak program sonlandırıldı.

                Susurluk Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU, merasimde yaptığı konuşmada:

                “2019 yılında protokolü yapılan ve Susurluk İlçe Müftülüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde açılan kız ve erkek Kur’an Kurslarında hafızlığını ikmal eden öğrencilerimiz için yaptığımızı bu programda bir araya geldik. Bu sebeple onurluyuz ve gururluyuz. ‘İnsanların en hayırlısı Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ hadisi ışığında hem dini hem de akademik süreci bir arada götüren bu gençler, takdirin ötesine layıktır. Bizler sadece Kur’an’ı öğrenen değil, onu yaşayan ve hayatına uygulayan hafızlarımızla varız. Hem bu gençleri hem fedakarane gayret eden anne babalarını hem de mesai kavramı gütmeden çalışan öğreticilerimizi tebrik ediyorum,” dedi. 

                Okul-İlçe Müftülüğü iş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’nden şu öğrenciler mezun oldu:

                Yağmur GÜÇ, Rümeysa Nur TATOĞLU, Mehmet Evren DUR, Emir Safa ÖZ, Serhat TONGA ve Abdullah OFLAZ.

                Programa İlçe Jandarma Komutanı Coşkun KURT, İlçe Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU, Milli eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hakan GÜLMEZ, İlçe Tarım Müdürü İsmail GÖÇER, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ katıldı. (GÜRDAL ERGEN)