HALK SAĞLIĞI HAFTASI

HALK SAĞLIĞI HAFTASI

Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, "Halk Sağlığı Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden

Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, "Halk Sağlığı Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; aşağıdaki  tematik konu başlıkları çerçevesinde “Aşının Gücüne İnan, Aşılan”,“Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle”,“Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır”, “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa”,“Her Adımında Aile Hekimin Yanında”,“Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz”,“Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller”,  bu konularla ilgili Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık çalışanlarının ilçe hastanemizle müştereken, Susurluk Devlet Hastanesinde açılan eğitim standında vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılmış ve farkındalık oluşturmak .

                Halk sağlığı haftası kutlu olsun.



Anahtar Kelimeler: SAĞLIĞI HAFTASI
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false