"HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda çok sert konuştu: "Bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır,

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, ATO Congresium'da gerçekleştirilen partisinin 3'üncü Olağan Kurultayı'nda çok sert konuştu: "Bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır," dedi.

                Altılı Masa'ya ilişkin konuşan AKŞENER; "Biz fedakarlık yapan insanlarız ya, Türkiye bizim için önde ya, Genel Başkanınız bu konuda her türlü feragatı, fedakarlığı yapan insan ya, dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık ve 15 milletvekili istedik. KILIÇDAROĞLU'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama o gün bugün, 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş ama bakın biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış ve çaresiz hissettim. Hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar çaresiz hissettim. Çünkü savaşmadık, ben savaşmayı severim, mücadeleyi severim, canımla, kafamla ve kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 28 Şubat’ta oynadım, şu kadar korkum olmadı. Tayyip ERDOĞAN ile mücadele ettim, şu kadar umurum olmadı. Her hafta benim tutuklanacağımı söyleyenler oldu aramızda. Her hafta ben tutuklandım. Can baş üstüne dedim, şu kadar umurum, korkum olmadı ama cesaret edemedik, savaşmadık, mücadele etmedik ve 15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu,” değerlendirmesinde bulundu.

                “Bundan Sonra Size Hayatta Başarılar Diliyorum”

                Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedildiğini anımsatan AKŞENER; “Pek çok sebep sayılabilir. Hatta kusur üzerinde durulabilir. Önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır ama son zamanlarda 1 aydır ben konuşmuyorum. O gece konuştum ve bir daha konuşmadım. İzledim. Enteresan bir biçimde çeşitli alanlardaki kanaat önderleri, elitler KILIÇDAROĞLU’nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı, bunu bir dengelemek lazım. Birdenbire olağan şüpheli Meral AKŞENER ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız onun için seçim kaybedilmiş. Büyük çoğunluğu Mansur YAVAŞ ile olan, CHP’den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı 35 ilde mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde milletvekili adaylarımız; ‘Bir Oy Meral’e Bir oy Kemal’e’ diyerek oy istediler. Yani İYİ Parti’ye bir oy, Kemal KILIÇDAROĞLU’na bir oy. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman derler ki, insafınız kurusun… Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz, korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir dediğiniz gibi. Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum,” dedi. (GÜRDAL ERGEN)



Anahtar Kelimeler: "HAYATIMIN BÜYÜK PİŞMANLIĞI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli