HAYDİ SUSURLUK!.. GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

HAYDİ SUSURLUK!.. GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Deprem bölgesine yardım ve destekler artarak Susurluk'ta da devam etti.

Deprem bölgesine yardım ve destekler artarak Susurluk'ta da devam etti.

                Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok il ve ilçeden yardım ve destekler sürüyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizin de etkilendiği deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın yardım malzemeleri kabul ediliyor. Üst üste gelen iki depremden etkilenen 10 İl’de OHAL ilan edilirken, tüm ülkede 05 Şubat – 12 Şubat tarihleri arasında Milli Yas ilan edildi, Bayraklar yarıya indirildi.

                Tüm ülkemizde olduğu gibi Susurluk’ta da vatandaşlar yardım için bankalara koşarken, çeşitli yardım malzemeleri ile de malzeme toplama alanlarına ellerindeki kolilerle, paketlerle hücum etti.

                Hazırlanan listede; eldiven, bere, mont, bot, çocuklar için kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, bebek maması, temizlik hijyen malzemeleri bulunuyor.

                Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Susurluk Belediyesi, AKP, CHP, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odası yardım kampanyaları başlattı ve toplanan erzaklar, TIR’lara, kamyonlara yüklenerek deprem bölgelerine ulaştırıldı, ulaştırma çalışmaları halen aralıksız devam ediyor.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, Park Düğün Salonu’ndan ayrılmayarak gönüllü gençlere destek oldu. Başkan GÜNEY, hayırseverlerin kullanılmamış yardım malzemelerini bölgeye gönderilmek üzere ayrı ayrı paketledi.

                Başkan GÜNEY; “Susurluk halkı büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, depremzedeler için yardıma koştu. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri battaniye, kışlık giyecek, yiyecek, ısıtıcı, ayakkabı ve benzeri eşyaları depremzedelere ulaştırılması için gönüllü gençlerimize, Belediye personelimize teslim etti. Büyük emek ve çaba gösteren gençlerimize ve çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ediyoruz,” dedi.

                SUDOFF VE TRİTON ANADOLU’DAN KONTEYNER

                Susurluk Doğa ve Motor Sporları Off-Road Kulübü (SUDOFF) ve Triton Anadolu, iş birliği yaparak bir konteyner satın aldı. Konteyner, TIR’a yüklendikten sonra Susurluklu hayırseverlerin bağışladıkları giyecek ve gıda yardımları da konteynerin içine doldurularak deprem bölgesine gönderildi. 



Anahtar Kelimeler: HAYDİ SUSURLUK!.. BİRLİK
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı