İŞÇİ HAKLARI VE TOPLUMSAL ADALET İÇİN TOPLANDILAR

İŞÇİ HAKLARI VE TOPLUMSAL ADALET İÇİN TOPLANDILAR

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, işçi sınıfının haklarını korumak ve toplumsal adaleti sağlamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, işçi sınıfının haklarını korumak ve toplumsal adaleti sağlamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube Başkanı Hüseyin Ovalı tarafından yapılan açıklamada küresel kapitalist düzenin işçi ve emekçileri her geçen gün daha da sıkıntıya soktuğunu belirterek, emekçilerin kanını emen bu çürümüş düzenle düzenle mücadele edeceklerini vurguladı.

                OVALI, belediye şirketlerinde çalışan işçilere yönelik kadro talebini yineledi ve kamu işçisi statüsünün belediye şirket işçilerine de sağlanmasını istedi. Ayrımcılığa karşı net bir tavır alarak, eşit ücret ve haklar temelinde gerçek bir kadro verilmesini talep etti.

                "VERGİ ADALETİ İSTİYORUZ"

                İşçilerin üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve vergi adaletinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan OVALI, zengin kesiminin daha az vergi öderken, çalışan kesiminin vergi yükünün artmasını eleştirerek, vergi sisteminin yeniden düzenlenmesi çağrısı yaptı.

                EMEKLİLİKTE ADALET ARAYIŞI

                Başkan OVALI, emeklilikte yaşanan adaletsizliklerin altını çizerek, emeklilik aylıklarının düşüklüğüne dikkat çekti. Aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

                KADIN EMEKÇİLERİN SESİNE DESTEK

                DİSK'li kadın emekçilerin Balıkesir Şubesi bünyesinde faaliyet yürütecek kadın komisyonunun önümüzdeki dönemde hayata geçeceğini de ifde eden OVALI, toplumsal cinsiyet ayrıcalığı ve kadına karşı şiddet gibi konularda DİSK'li Kadın emekçilerin seslerini duyuracaklarına da dikkat çekti.

                MÜCADELE KARARLILIĞI

                Basın açıklamasının sonunda, işçi sınıfının mücadele azmi ve birlik ruhuna vergu yapan Şube Başkanı OVALI, emeğin hakları, demokrasi, eşitlik ve adalet için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini ifde etti. Sermayenin işçi sınıfını ezdiği ve sömürdüğü düzene karşı seslerinin yükselmeye deam edeceğini söyledi. (KAYA KURAL )



Anahtar Kelimeler: HAKLARI TOPLUMSAL ADALET TOPLANDILAR
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı