KAÇAK YOLLARDAN TÜRKİYE'YE GİREN SURİYELİLER SUSURLUK'TA YAKALANDI

KAÇAK YOLLARDAN TÜRKİYE

Susurluk Merkez Jandarma Komutanlığı 02 Ocak 2023 tarihinde saat 20.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında kontrol edilmek üzere durdurulan 54 plakalı aracın içerisinde 9 adet Suriye uyruklu şahıs,

Susurluk Merkez Jandarma Komutanlığı 02 Ocak 2023 tarihinde saat 20.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında kontrol edilmek üzere durdurulan 54 plakalı aracın içerisinde 9 adet Suriye uyruklu şahıs ve 1 Türk uyruklu araç şoförü olduğunu tespit etti.

                Yapılan kimlik kontrollerinde Suriye uyruklu şahısların 4 tanesinin geçici kimliklerinin bulunduğu ve yapılan kimlik sorgusunda yabancı kimliği bulunan Salih Al Osman ve Alaa Al - Haddad isimli şahısların Sakarya iline kayıtlı olduğu, Yusuf El Ömer ve Muhammed El Haddet isimli şahısların ikamet sürelerinin bittiği belirlendi. Olayla ilgili Göçmen Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilerek Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verildi.

                Yapılan görüşmeler sonrası, 9 Suriye uyruklu şahısların ve Türkiye vatandaşı Ş.K. isimli şahsın, Sakarya ilinde taşeron şirketi bulunan A.A. isimli şahsın yanında işçi olarak çalıştıkları ve A.A. isimli şahsın, şahısları günlük işte çalışmak için Balıkesir ili Savaştepe ilçesine gönderdiği tespit edildi.

                Yasadışı yollardan ülkeye giren Suriye uyruklu şahıslar hakkında (Türkiye'ye Yasa Dışı Girmek) maddesi gereğince  kimliği bulunmayan 5 kişiye, kişi başı 14 bin 410 TL, toplamda 72 bin 50 TL idari para cezası uygulandı.

                Yasa dışı yollardan ülkeye giren Suriye uyruklu şahısları taşıyan Ş.K. hakkında (Taşıyıcılarla Kanuni Yükümlülüklere Uymamak) maddesi gereğince 5 bin 740 TL idari para cezası verildi.

                Ayrıca, 6735 S.K. Md. 23 gereğince Çalışma İzni Olmaksızın Yabancı Uyruklu Şahıs Çalıştırmaktan dolayı işveren A.A. isimli şahsa kişi başı 35 bin 815 TL, toplamda 179 bin 75 Tl İdari Para Cezası Uygulanmak için tanzim edilen evraklar SGK İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

                Suriye uyruklu şahısların Göçmen Bilgi Sisstemine girişleri yapıldı, şahıslar hakkında Genel Adli Muayene Raporu ve parmak izleri alındı, sorguları yapılarak daha önce her hangi bir olaya karışmadıkları öğrenildi. Şahısların işlemleri için Balıkesir İl Göç İdaresi ile irtibat kurularak gerekli evraklar tanzim edildikten sonra şahıslar Bandırma Geri Gönderim Merkezi'ne gönderildi.