KARESİ'DEN DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

KARESİ

Dünya Temizlik Günü etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmak isteyen Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Türkiye'nin en uzun sokağı Bağlar Sokağı'nda dip bucak temizlik çalışması yaptı. Ekipler, vatandaşla

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dünya Temizlik Günü'nü kutladı. Kentin cadde ve sokaklarında dip bucak temizlik etkinliği gerçekleştiren ekipler, vatandaşlara da çevre temizliğine duyarlı olmaları konusunda anlamlı mesajlar verdiler. Karesi'nin en uzun sokağı Bağlar Sokağı'nda temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, sadece sokakları süpürmedi, caddede yılama çalışmaları yaparken, otobüs duraklarını da temizledi. Sokakta toplanan plastik, cam, metal, kağıt, karton, sigara izmariti ve diğer atıklar daha sonra imha edilmek üzere belediye ekipleri tarafından alındı.

                ÇEVREYE HERKES DUYARLI OLMALI

                Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Muhiddin DİKER, yaptığı açıklamada, çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir hayat oluşturmak için temizlik etkinliği yaptıklarını söyledi. Temizlik etkinliğine katılan Karesi Belediyesi personeline teşekkür ettiğini ifade eden DİKER; "Başka bir gezegenimiz ve Karesi'miz yok. En büyük sermayemiz Karesi. Temizlik saygı gerektirir. Herkesi buna dikkat etmesi gerekir. Çevremizi temiz tutmamız gerekiyor ve herkesin buna özen göstermesini rica ediyoruz," dedi.

                "Gelişigüzel atılan çöplerin toplanma zorluğuna dikkat çeken DİKER; "Çöplerin toplanması konusunda belediyemiz yoğun bir mesai harcıyor. Yaşadığımız kenti temiz tutmak için herkesin duyarlı olması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz. Çöplerimizi yerlere değil çöp kutularına atalım," dedi.

                Başkan DİKER, ekiplere tatlı ikram ederken etkinlik, anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

                "DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜNDE ETKİNLİK DÜZENLERDİK"

                Gazetemiz 5 Eylül'e açıklamalarda bulunan Susurluk Kent Konseyi; Çevre, Trafik ve Şehircilik Çalışma Grubu eski Başkanı Gürdal ERGEN, Dünya Temizlik Günü'nde şehir içinde veya Çaylak Mesiresi'nde Susurluk Belediyesi öncülüğünde temizlik etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek; "Nedense bu tür bir etkinlik artık düzenlenmiyor. Kent Konseyi Başkanlığı 'Çalışma Grupları' oluşturmadı mı? Susurluk Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında hiçbir fikrimiz yok. Kendileri çalıp kendileri mi oynuyor?!. Susurluk Kent Konseyi göstermelik olarak bir köşede mi duruyor?" dedi.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı