KERESTE SEKTÖRÜ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

KERESTE SEKTÖRÜ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Susurluk'ta kereste sektörü birkaç yıl önceki iş hareketliliğini mumla arıyor. İnşaat sektöründeki durgunluk en çok kerestecilerin işlerini olumsuz etkiledi. Maliyetlerin artıp, kredilerin yükselmesi sonucunda inşaatlarda gözle gö

Susurluk'ta kereste sektörü birkaç yıl önceki iş hareketliliğini mumla arıyor. İnşaat sektöründeki durgunluk en çok kerestecilerin işlerini olumsuz etkiledi. Maliyetlerin artıp, kredilerin yükselmesi sonucunda inşaatlarda gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. İnşaat sektörünün önemli saç ayaklarından keresteciler düşen iş hacminden dolayı birkaç yıl önce yaptıkları işleri aramaya başladılar. Uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren Demokratlar Kereste İşletmesi eski sahibi Ahmet AKDENİZ, işyerini torununa bıraktığını, vakit geçirmek için torununun yanına gelip gittiğini belirterek, son 2 yıl içerisinde işlerin yüzde 50 düştüğünü açıkladı. İnşaat sektöründe yaprak kıpırdamadığını ifade eden kereste işletmesinin eski sahibi Ahmet AKDENİZ; "Bizim işlerimiz durağan şekilde gidiyor. Keresteciler, her geçen yıl bir önceki yılı arıyor," dedi.

                İnşaat sektöründe ahşabın ikamesi olan ürünlerin yaygınlaşmasının da işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden AKDENİZ; "Fiyatlar da uygun seviyede gidiyor ancak yeterli talep yok. Keresteler çatıda ve kalıpta kullanılıyor. Ahşaba da alternatif çok olduğu için kereste satışları düştü. Önceden bir daireye en az 3 metreküp kereste giderdi. 5 metreküpten aşağı malzeme gitmezdi. Kapı, Amerikan'a döndü, çerçeve plastiğe gitti, taban tahtası laminanta gitti. Kerestecilerin işleri de iyice düştü. Ahşabın iyi olduğunu herkes biliyor ama ahşap taban yapmak laminantın dört katı para tutuyor," diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: KERESTE SEKTÖRÜ GÜNLERİNİ ARIYOR
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı