"KOYUNCULUĞU GELİŞTİRME PROJESİ" BAŞLADI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçede toplam 250 üreticiye; 2 bin 500 dişi ve 250 erkek küçükbaşın dağıtılacağı "Koyunculuğu Geliştirme Projesi" İvrindi'den başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçede toplam 250 üreticiye; 2 bin 500 dişi ve 250 erkek küçükbaşın dağıtılacağı "Koyunculuğu Geliştirme Projesi" İvrindi'den başladı. İvrindili üreticilere hayvanlarını teslim eden Başkan Yücel YILMAZ; "Tarım ve hayvancılık ile ilgili her şeyde ilk 5'in içindeyiz. Biz ilk 5'teyiz değil, birinciyiz demek için uğraşıyoruz," dedi.

                250 ÜRETİCİYE DAMIZLIK DESTEĞİ

                Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için devreye aldığı “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” ile hem hayvancılıkta verim artıyor hem de üreticilere büyük destekler sağlanıyor. Proje kapsamında Büyükşehir bu yıl; İvrindi, Kepsut, Dursunbey, Sındırgı ve Savaştepe’de 50’şer üreticiye yüksek damızlık kalitesine sahip 10 dişi, bir erkek küçükbaş hayvanı yüzde 75 hibeyle dağıtacak. 5 ilçede toplam 250 üreticiye 2 bin 500 dişi ve 250 erkek küçükbaş hayvanın dağıtılacağı proje İvrindi’de başladı.

                “POTANSİYELİMİZ DE HEDEFİMİZ DE BÜYÜK”

                 Kura ile belirlenen İvrindili 50 kişiye damızlık hayvanlarını teslim eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Büyükşehir olarak hayvancılıktaki politikaları sürdürülebilir üretim ve katma değerli ürün hedefine uygun olarak belirlediklerini söyledi. Türkiye’yi Doyuran Şehir Balıkesir’in potansiyelinin de hedeflerinin de büyük olduğunu vurgulayan Başkan YILMAZ, bu şehrin Balıkesir Kuzusu gibi marka bir değerinin olduğunu belirterek; “Bu özel ve marka değerimizi geliştirecek projeler yürütüyoruz,” dedi.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı