Tarih: 04.07.2023 09:21

LGS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 3 Temmuz Pazartesi günü başladı. Adaylar, merkezi sınav ile öğrenci kabul eden liselere tercihlerini gerçekleştirecek. Tercihler 19 Temmuz saat 17.00'de sona erecek. MEB LGS Tercih Robotu da tercih sürecinde öğrencilere önemli faydalar sağlayacak. Tercih işlemleri eokul.meb.gov.tr adresinden yapılabileceği gibi, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz'da meb.gov.tr adresinde ilan edilecek. Özel okula kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içinde özel okul kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda ise tercihte bulunabilecek.

                Sınavla öğrenci alan okullarda öncelikle Merkezi Sınav Puanına, sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, 8. sınıftaki devamsızlık gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Sınavla öğrenci alan okullara tercih yapabilmek için öncelikle “yerel yerleştirme” tercihinde bulunulması gerekiyor. Yerel yerleştirme ekranından tercih yapılmaması durumunda öğrencilere sınavla öğrenci alan okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

                "Yerel yerleştirme" işlemleri ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla

öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve devamsızlık gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Değerlendirmede, eşitlik olması halinde ise sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanına bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek. Yerel yerleştirmelerde öğrencilere 5 okul tercih hakkı verilecek.

                Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN; tüm öğrencilere tercih sürecinde başarılar dilerken, Susurluk Anadolu Lisesi'nin sınav puanı ile öğrenci alan bir okul olmasının ilçemizdeki öğrenciler için büyük bir şans olduğunu ve Susurluk dışındaki liselere giden öğrenci sayısının her yıl git gide azaldığını hatırlattı. Bu olumlu gelişmeden gurur duyduklarını belirten AKOĞLAN, her yıl başarısı katlanarak artan Susurluk Anadolu Lisesi'nin tüm öğretmen ve idarecilerini tebrik etti. Tercih yapacak olan öğrencilerimizin Susurluk Anadolu Lisesi'ni ilk tercihte yazmalarının hem öğrencilerimizin, hem velilerimizin, hem de tüm ilçemizin yararına olacağının altını çizerken, dışarıdan ilçemize gelecek öğrenciler için kız ve erkek pansiyonumuzun da olduğunu hatırlattı. Ayrıca; yerel yerleştirme başvurularında Meslek Liselerine de velilerimizin büyük önem vermesi gerektiğini belirten AKOĞLAN, Meslek Liselerimiz hem çocuklarımızın hem de ilçemizin geleceği için çok önemli bir yere sahiptir dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —