MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI

MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanserine olan farkındalığı arttırmak için her yıl 1-31 Ekim de çeşitli etkinlikler yapılmakta.

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanserine olan farkındalığı arttırmak için her yıl 1-31 Ekim de çeşitli etkinlikler yapılmakta. Tüm dünyada yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme etkinliklerinde 'Pembe Kurdele' teması kullanılmakta.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Evren Fatih OCAKTAN'ın da katılımlarıyla Susurluk Devlet Hastanesi’nde açılan bilgilendirme ve farkındalık standa broşür ve pembe kurdele dağıtımı gerçekleştirilerek konuyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca ilçemizde hizmet veren kanser tarama tırı ziyaret edilerek yapılan çalışmalara katkı sağlandı.

“Hedefimiz; meme kanseri risk faktörleri konusunda eğitim ve bilgilendirme, kişisel risklerin bilinmesi ve uygun yaştan başlanarak düzenli taramaların öneminin vurgulanmasıdır,” diyen sağlık çalışanlarımız;  ilçemizde taramalara yönelik Mobil Sağlık Tırının 15-25 Ekim tarihleri arasında Atatürk Parkı (Minipark Akademi) yanında halkımıza hizmet vermeye devam edeceğini belirttiler.