MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ 'SENİ' BEKLİYOR

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ

Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN başkanlığında, Mesleki Eğitim Merkezi Programı kapsamında mesleki eğitimin tanıtılması çalışmaları başlatıldı.

Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN başkanlığında, Mesleki Eğitim Merkezi Programı kapsamında mesleki eğitimin tanıtılması çalışmaları başlatıldı.

                2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Programı kapsamında mesleki eğitimin tanıtılması, mesleki eğitime yönlendirme  ve rehberlik çalışmalarının  yapılması amacı ile ilçemizde bulunan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile çalışmalar düzenlendi.

                Susurluk lçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN başkanlığında oluşturulan kurulda yer alan İlçe Şube Müdürü Rüstem TÜT, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman YALÇIN, Çocuk Gelişimi Alan Şefi Zümray GÜRAY, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Fatma TEMEL, Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet KARAHAN, Müdür Yardımcısı Bilgin GERİKOĞLU, Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alan Şefi Hakan BEYTUR, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Vedat TAKUNYACI, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alan Şefi Yüksel KAYA, Makine Teknolojileri Alan Şefi Elvan KAMBUR ve Rehber Öğretmen Güliz ŞAHİN çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısının ardından "Eylem Planı" hazırladı.

                Eylem Planı çerçevesinde ilçemiz ortaokulu 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Mesleki Eğitim tanıtımı ve yönlendirme çalışmaları yapıldı. Yönlendirme çalışmalarının ardından öğrencilerimiz, Meslek Liselerinin atölyelerini ziyaret edip tanıma olanağı buldu. 

                Ortaokullarımızdaki tanıtım seminerlerinde, ortaokul son sınıf öğrencilerimiz ile birlikte velilerimiz de davet edildi. Böylece öğrencilerimizin geleceğini etkileyecek karar alma sürecini tüm faktörlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde çalışarak en etkili tercihin yapılmasına olanak sağlandı.

                Eylem Planı kapsamında ilçemizde bulunan işletmelerde iş birliği protokolu imzalanmakta, aynı zamanda mesleklerin tanıtımı ve sektörlerin işleyişi konusunda basın ve yayın kuruluşları ile iş birliği yapılmaktadır.

                Kariyer günü gibi etkinlikleri va alan dallarını tanıtan broşür ve afişler ile yaygınlaştırma faaliyetleri de sürdürülmektedir. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı