MİLLETVEKİLİ ÇÖMEZ: "KÖYLÜ KENDİ TARLASINDA IRGAT OLDU"

MİLLETVEKİLİ ÇÖMEZ:

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan ÇÖMEZ'in Kepsut'ta yaptığı ziyarette bir vatandaş, iktidarın yanlış politikaları yüzünden küçük çiftçiliğin bittiğini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan ÇÖMEZ'in Kepsut'ta yaptığı ziyarette bir vatandaş, iktidarın yanlış politikaları yüzünden küçük çiftçiliğin bittiğini dile getirdi.

                İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan ÇÖMEZ, Kepsut'ta esnaf ziyareti yaptı. Ziyarette bir esnaf süt üretiminin Manyas'ta yüzde 50, Kepsut'ta yüzde 30 düştüğünün bilgisini verdi. Köyde yaşayan vatandaşlarının para kazanamadığı için köyleri terk ettiğini söyleyen esnaf; "Köylü hayvanlarını satıyor, kesiyor, köyünü bırakıp şehre göç ediyor. Biz, Afgan çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Türkiye’de çırak ve ara eleman yetiştiren sistemi mahvettiler. Bu sistemi bitirdiler. Eğitim sistemi de çöktü. Sınıfta kalma kalkınca önüne gelen üniversite, lise mezunu oldu. Bu gençlerde köylerde para kazanamadığı için şehirlere göç ediyorlar,” dedi.

                “ARAZİLER YABANCI KİŞİLERE SATILDIĞI İÇİN KÖYLÜMÜZ KENDİ TARLASINDA IRGAT OLDU”

                Köylünün çile çektiğini belirten vatandaş ÇÖMEZ’e şu şekilde dert yandı: “Marketle bakkalları yuttu. Şimdi de büyük hayvancı küçük hayvancıyı yutuyor. 3 yıldır et hiç para yapmadı. Bu sefer çoban Afgan olunca işçi ithal oldu. Köylümüz zarar etti. ‘Köyler canlanacak’ diyorlar. Nasıl canlanacak? Köylerde insan kalmadı. İhaleler telefonda 10 dakika sürüyor. Arsalarımız hep gerçek sahipleri dışında kişilere gidiyor. Gerçek sahipleri de o tarlada ırgat olarak çalışıyor. Arsalarımız çiftçilikle alakası olmayan insanların eline geçti.”

                “TARIMIN ÇÖKERTİLMEK İSTENMESİ PLANLIDIR”

                Tarımın ihmal edildiğini ve yaptığı saha çalışmalarında hep aynı sorunu duyduğunu vurgulayan ÇÖMEZ, tarımın çökmesinin bir plan olduğunu söyledi. ÇÖMEZ; “Tarım unutuldu. Bu bir projedir, rastgele bir şey değildir. Bu yabancı göçün arkasında hangi akıl varsa Türk tarımının çökmesinin arkasında da aynı akıl vardır. Türk toplumunu çökertmenin en temel yolu tarımı çökertmektir. Destek yok, planlama yok, hayvancılık bitti. Maliyetler aldı başını gitti. Tarım Bakanlığı’nda dönen ihale yolsuzlukları da korkunç boyutlara ulaştı. Tüm meseleleri de hataları da biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız,” diye konuştu.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı