MOBİL SAĞLIK TIRI 26 OCAK’A KADAR İLÇEMİZDE HİZMET VERECEK

MOBİL SAĞLIK TIRI 26 OCAK’A KADAR İLÇEMİZDE HİZMET VERECEK

Kanser tanısı ve tedavisi bir ekip işidir. Öncelikle erken tanı için bazı kanserlere tarama yaptırmak gerekiyor.

Kanser tanısı ve tedavisi bir ekip işidir. Öncelikle erken tanı için bazı kanserlere tarama yaptırmak gerekiyor. Kanser tedavisinde en önemli yaklaşım kanser oluşumunu engellemek olmalıdır. (Örneğin, sigara kullanımını engellemek) Hiçbir şikayeti olmayan sağlıklı bireylerin taranması sayesinde bazı kanserler erken saptanabilmekte ve daha kolay tedavi edilebilmektedir. Devletimizde ücretsiz olarak bu taramaları vatandaşının ayağına getirmektedir.

MEME KANSERİ TARAMA PROGRAMI

Kadının kendini muayenesi ; 20 Yaş üzerinde, ayda bir , Doktorun meme muayenesi ; 20 Yaş üzerinde 2 yılda bir, 40 Yaş üzerinde yılda bir yapılmalıdır, kendi kendine muayene ayrıca vücudumuz hakkında bizi bilgi sahibi yapmakta ayrıca vücudumuzda olan herhangi bir değişikliği erkenden anlamamızı sağlamaktadır ayrıca, Mamografi ; 40-70 yaş arası kadınlarımızın, 2 yılda bir yaptırması gerekiyor.

İlçemizde mobil sağlık tırı 09.01.2024 tarihinden itibaren 26.01.2024 tarihine kadar Mini Park Akademi Anaokulu yanında ücretsiz hizmet verecektir, konu ile ilgili vatandaşlarımızı mobil sağlık tırına bekleriz. Hafta içi sabah saat 09.00'dan öğleden sonra saat 16.30'a kadar bu araç bizlere hizmet verecek.

Kanser hastalığında erken tanının hayat kurtarıcı olduğunu unutmayalım, tarama yöntemleriyle hastalığın teşhis edilmesi tedavide kolaylıklar sağlayacak, bireyin ömrünü arttıracak ve şifasına kavuşup normal hayatına geri dönmesini sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki; Kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun!



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı