MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim 2023 Perşembe günü, 'Muhtarlar Günü'nü kutladık.

19 Ekim 2023 Perşembe günü, 'Muhtarlar Günü'nü kutladık.

                Çelenk Sunma Töreni ve Kutlama Programı; saat 10.30'da Susurluk Muhtarlar Derneği Başkanı Murat ŞAHİN'in Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Muhtarlar Derneği çelengini sunması ile başladı.

                Çelengin sunulmasından sonra, Saygı Duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu.

                Susurluk Muhtarlar Derneği Başkanı Murat ŞAHİN, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından konuşan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, sözlerine İsrail tarafından Gazze'de sivillere, çocuk ve kadınlara yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirterek başladı ve bu saldırıları şiddetle kınadı. Başkan GÜNEY sözlerine şöyle devam etti: "Muhtarlarımız, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ederler. Mahallelere gittiğimizde muhtarımız hangi kapıyı çalsa ev sahiplerine isimleri ile hitap ederek bizleri tanıtıyor. Ev sahipleri de muhtarlarını güler yüzle karşılayıp konuk ediyor. Bundan güzel ne olabilir? O köyün, o mahallenin elektriği yanmasa muhtara koşulur, suyu akmasa muhtara koşulur, hastası olsa yine muhtara koşulur. Bizim muhtarlarımız günün 24 saati mahalle sakinlerinin emrindedir. Ben muhtarlarımızın tümüne bu canla başla çalışmaları nedeni ile teşekkür ediyor, günlerini kutluyorum," dedi.

                Günün anlam ve önemini belirten "MUHTAR" adlı şiir, programı sunan Öğretmen Gizem KIVRAK tarafından okundu ve Atatürk Meydanı'ndaki çelenk sunma ve kutlama programı sonlandırıldı. 

                Aynı gün saat 11.00'da tüm mahalle Muhtarlarımız, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat ŞAHİN önderliğinde Kaymakamlık Makamını ziyaret etti.



Anahtar Kelimeler: MUHTARLAR KUTLANDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı