MURAT KARAYALÇIN: "TAHSİN BOZOĞLU'NUN HAYATI MUTLAKA YAZILMALI"

MURAT KARAYALÇIN:

1989-1993 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den (SHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen

1989-1993 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den (SHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen, 11-12 Eylül 1993 tarihinde de SHP Genel Başkanı olan Murat KARAYALÇIN, 30 Mayıs 2015 tarihinde vefat eden Tahsin BOZOĞLU'nun ailesine taziye ziyaretine geldiğinde; "Mutlaka Tahsin BOZOĞLU'nun hayatı yazılmalı" demişti. KARAYALÇIN'ın bu dileği yerine geldi. BOZOĞLU'nun kızı Ayşen KUNT, "Babam Tahsin BOZOĞLU, Susurluk ve Biz" adlı kitabı yazdı.

                Susurluk Belediyesi eski başkanlarından Tahsin BOZOĞLU'nun kızı Ayşen KUNT'un hazırlayıp yazdığı "Babam Tahsin BOZOĞLU, Susurluk ve Biz" isimli kitabın basım işlemleri tamamlandı ve 10 Ekim tarihi itibarı ile Kitap Yurdu ve Kitap Sepeti internet sitelerinde satışı başladı.

                Tahsin BOZOĞLU da bir zamanlar kendi hayatını anlatan bir kitap yazmak amacı ile bazı notlar alarak çalışmalar yapmış, belgeler toplamış, ancak bu isteğini gerçekleştirememişti. Kızı Ayşe KUNT, o notları ve belgeleri, BOZOĞLU’nun yerel gazetelerde yayınlanan köşe yazılarını, şiirlerini, onunla ilgili gazetelerde çıkan haberleri ve onu seven insanların sosyal medya aracılığı ile yapılan paylaşımlarını, kendi gözlemleriyle birleştirerek bu kitabı hazırladı.

                Tüm bunların birleşimi ile BOZOĞLU’nun çocukluğundan vefatına değin kendi ve kızının gözüyle hayatının anlatıldığı kitap aynı zamanda Susurluk’un siyasi tarihine ve yerel seçimlere de ışık tutuyor.

                Susurluk 5 Eylül Gazetesi’nde de uzun yıllar baş köşe yazarlığı da yapan Tahsin BOZOĞLU’nu sevgi ve özlemle anıyoruz.



  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı