"ÖĞRENMEK BİRLİKTE GÜZEL" PROJESİ İLÇEMİZDE UYGULANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi bu ay ilçemizde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi bu ay ilçemizde gerçekleştirildi.

                Öğrewncilerimizin çok yönlü becerilerinigeliştirmeyi amaçlayarak onları çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla buluşturan "Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi bu ay ilçemizde gerçekleşti. 

                Beşeylül İlkokulu Ahşap Tasarım Atölyesi'nde öğrencilerimiz ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, İlçe mİLLİ eĞİTİM mÜDÜRÜ sAMİ akoğlan, "Ahşap Bal Kaşığı Yapımı" etkinliğini öğrencilerimiz ile birlikte tamamladı. Daha sonra okul öğretmenleri ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" uygulamaları konusunda öğretmenlerimizin görüşlerini değerlendirdi.

                Susurluk anadalo Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, bilim ve eğitimin çeşitli disiplinlerini bir araya getirerek öğrencilerimize ilham veren bir ektinlik oldu.  İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, Susurluk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 15 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katılarak Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil ve Psikoloji gibi geniş bir yelpazedeki projeler hakkında öğrencilerimizin tanıtımlarını dinledi.

                "Öğrenmek Birlikte Güzel "projesi kapsamında Şehit Erbil Arslan Ortaokulunun bahçesinde düzenlenen fide dikimi etkinliğine İl Milli Eğiti Müdürü Ali TATLI, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Onur AYDIN ve İlçe Milli Eğitim mÜdürü Sami AKOĞLAN katılarak öğrencilerimizle doğ ile iç içe olmanın önemini vurguladılar. İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI'nın öğrencilerimiz ile birlikte diktiği fideler, okuln bahçesini bir öğrenme alanına dönüştürdü. Bu sera alanı öğrencilerimize derslerinde teorik olarak  öğrendiklerini pratikte uygulama fırsatı sağlarken  aynı zamanda onlara doğa yı koruma bilinci kazandırdı. Etkinlik, çevre eğitiminin okul müfredatına entegre edilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Okul öğretmenleri ile bir araya gelen Müdür TATLI, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" uygulamaları konusunda öğretmenlerin görüşlerini değerlendirdi.

                İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, Balıkesir'de 6-10 Mayııs tarihleri arasında öğrencilere yönelik kişiselleştirilmiş eğitim programlarının geliştirilmesinde ve eğitim politikalarının şekillendirilmesinde kritik bir role sahip Akademik Becerilerin İzlenmesi  ve Değerlendirilmesi (ABDE) Projesi'nin uygulanacağı 32 okuldan biri olanŞehit Erbil Arslan Ortaokulu öğrencileri ile sohbet etti. Projenin uzun vadeli hedefinden söz eden TATL, eğitim sisteminin kalitesini yükseltmek ve tüm öğrencilere etkili bir öğrenme ortamı yaratarak geleceğin yetişkinlerinin topluma katkıda bulunacak bireyler olarak  yetişmelerinin hedeflendiğini söyledi. 

                İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, "Pusulam Öğretmnem" projesi ile Şehit Erbil Arslan Ortaokulu Konferans Salonunda ilçemiz okullarından 30 öğretmen ile bir araya geldi. Müdür TATLI, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" tanıtımı ve uygulanması konusunda öğretmenlerimiz ile gerçekleştirdiği buluşmada; müfredatın eğitim süreçlerimizde nasıl bir rol haritası işlevi göreceği üzerinde durdu.  Öğretmenlerden, yeni müfredatın başarıyla uygulanabilmesi için görüş ve önerilerini isteyen Müdür Ali TATLI, öğretmenlerin bu süreçteki deneyimleri ve geri bildirimlerinin, müfredatın sürekli iyileştirilmesi için hayati bir önem taşıdığını vurguladı. 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli