OKULLARDA CEP TELEFONU KULLANIMINA CİDDİ YASAKLAR GELİYOR

OKULLARDA CEP TELEFONU KULLANIMINA CİDDİ YASAKLAR GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğrencileri cep telefonundan uzak tutmak için harekete geçiyor. Bakanlık tarafından illere gönderilen genelgeye göre öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefon

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğrencileri cep telefonundan uzak tutmak için harekete geçiyor. Bakanlık tarafından illere gönderilen genelgeye göre öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak.

                Okulla ilk kez tanışacak, ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için okul zili pazartesi günü çaldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep telefonu kullanımı kısıtlanmasından yana.

                Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN'in imzasıyla illere gönderilen genelgede en dikkat çekeni, son yıllarda pek çok ülkede okullarda kullanımı yasaklanan cep telefonlarıyla ilgili olanıydı. Genelgeye göre, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak; okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kulanımından da kaçınılacak. Obezite ve dijital bağımlılığa karşı tedbir mahiyetinde öğrencilerin doğal ortamlarda arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynayarak sosyal yönlerinin gelişmesine olanak sağlamak amacıyla okullarda iyileştirmeler yapılacak.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı