Tarih: 15.09.2023 11:59

ÖMER TELLİGÖZ MÜ MESUT ERAY MI?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İl Başkanı Ekrem BAŞARAN'ın vedasından sonra herkes 'Balıkesir'de iktidar partisinin yeni patronu kim olacak?' diye sormaya başladı. Parti Teşkilatları Ömer TELLİGÖZ ismini isterken, başta Büyükşehir Belediye ekibi olmak üzere çoğu AK Partili belediye, Mesut ERAY ismini Başkan olarak görmek istiyor. Bekliyoruz, bakalım teşkilatların isteği mi, yoksa belediyelerin isteği mi olacak?

                Ekrem BAŞARAN'ın yaptığı duygusal vedanın ardından AK Parti şimdilik başkansız kaldı. Herkes yerel seçimler öncesi Ekrem BAŞARAN'ın değişmeyeceğini ve seçime onunla girileceğini öngörürken Başkan BAŞARAN görevden affını isteyerek siyasetten çekilme kararı aldı.

                Balıkesir'de AK Parti'nin patronu gözüyle bakılan Milletvekili İsmail OK ile Ömer TELLİGÖZ arasındaki bağı bilen parti teşkilatları uyum içerisinde bir seçim dönemi geçirmek ve yıpranan partiyi yeniden ayağa kaldırmak için Ömer TELLİGÖZ ismini İl Başkanı olarak görmek istiyor.

                Bir diğer taraftan geçmişten bu yana belediye başkanları ve ekipleriyle muazzam uyum yakalayan, bir dönem Belediye Başkan yardımcılığı da yapan Mesut ERAY ismi Belediye Başkanlarının İl Başkanı olarak görmek istediği isim. Bakalım AK Parti Genel Merkezi bu konuda ne karar verecek?

                Mart 2024 öncesi hata yapma şansı bulunmayan AK Parti, belki de son kez zor bir karar verecek. Ya teşkilatları dinleyip Ömer TELLİGÖZ diyecek, ya da Belediye Başkanlarına güvenip Mesut ERAY’ı ilan edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —