ON BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

ON BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Son 5 yılda 95 fabrikadan 161 fabrikaya, 4 bin 800 istihdamdan 17 bin kişilik istihdama ulaşan Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB)'ne son tahsis edilen parsellerde

Son 5 yılda 95 fabrikadan 161 fabrikaya, 4 bin 800 istihdamdan 17 bin kişilik istihdama ulaşan Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB)'ne son tahsis edilen parsellerde Eyüp Sabri Tuncer, Sarten Ambalaj, Akçalı Kimya, Nestle gibi toplam 48 firma faaliyete başlayacak. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin BEKKİ, Yücel YILMAZ'ın büyük çabalarıyla OSB'nin 3 kat büyüdüğünü ve bir buçuk yıl içerisinde de 10 bin Balıkesirli gencin istihdam edileceğini söyledi.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu üyesi Yücel YILMAZ, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin BEKKİ, OSB Bölge Müdürü Mesut ERAY ile birlikte OSB genişleme alanında incelemelerde bulundu. 3 Etap halinde genişlemesi planlanan, 676 hektarlık alanda faaliyet gösteren OSB'nin büyüklüğü, genişleme çalışmaları tamamlandığında 1453 hektara ulaşacak.

                ARAZİLER EYLÜL AYINDA FABRİKA İNŞAATINA HAZIR OLACAK

                 Birinci Etap alanındaki 49 parselden 48 adedinin tahsis edildiğini ve kalan son parsel için de uluslararası firmalar ile görüşmeler sürdürdükleri bilgisini veren OSB Müdürü Mesut ERAY; "Altyapı çalışmalarının son bölümüne gelinen 1. Etap genişleme alanında 12 adet parsel Haziran ayı içerisinde hazır olacak ve fabrika inşaat faaliyetlerine başlanabilecek. Eylül ayı sonu itibari ile 49 adet parselin fabrika inşaatına hazır olmasını planlıyoruz. 95 fabrikadan 161 fabrikaya 4 bin 800'den 17 bin kişi istihdama ulaşan Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgesidir Balıkesir OSB. Genişleme alanlarının 5-7 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Şu an 17 bin kişinin çalıştığı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar tamamlandığında 40 bin kişinin çalışacağını öngörüyoruz. Bunların tamamının oluşmasında Valimiz Hasan ŞILDAK ve Başkanımız Yücel YILMAZ'ın çok büyük destekleri var," dedi.

                "EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ BAŞKAN YILMAZ"

                OSB'de son 5 yılda çok şeyin değiştiğini ifade eden Başkan Vekili BEKKİ, OSB'nin 3 kat büyüdüğünü ve bu büyümenin en büyük destekleyicilerinden birisinin de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ olduğunu söyledi.  Kısa bir süre içerisinde arazi çalışmalarının tamamlanarak firmalara arazilerin teslim edileceğini söyleyen Başkan Vekili BEKKİ; “OSB’deki mesleki eğitim merkezinde eğitim almamış kişiler eğitime tabi tutularak sertifikaları veriliyor. Bizlerin ihtiyacına yönelik kurslarda yetişen personeller işe başlıyor. Biz, Balıkesir’in gençlerine öncelik veriyoruz,” dedi.

                OSB GELECEĞE UMUT

                OSB’de çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Yücel YILMAZ, OSB’nin Balıkesir’in geleceğine büyük bir umut olduğunu, yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde 10 bin Balıkesirli gencin istihdam edileceğini söyleyerek Sanayi Bakanı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür etti.

                                                                                                              Haber DENİZ ERGEN

                 



Anahtar Kelimeler: KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı