"ÖNCE YAYA" FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN'in katılımıyla yaya ve okul geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayalara ait olduğunun anımsatılması amacı ile 29 Eylül 2022 Perşembe günü saat 11.30'da Fatih İlkokulu önünde "Önce Yaya"

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN'in katılımıyla yaya ve okul geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayalara ait olduğunun anımsatılması amacı ile 29 Eylül 2022 Perşembe günü saat 11.30'da Fatih İlkokulu önünde "Önce Yaya" farkındalık etkinliği düzenlendi.

                Kaymakam KÖKEN; "Susurluk'un tüm okullarında öğrencilerimiz yaya geçitlerine yaklaştıklarında ve yürüdüklerinde sürücülerimiz öncelik versin. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan ve bütün sürücülerimizden daha dikkatli ve hassas davranmalarını bekliyoruz," dedi.

                Kaymakam KÖKEN'in öğrencilerle konu hakkında konuşmasının ardından, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Coşkun KURT ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN öğrencilerle konuşmalarını yaptı.

                Basın mensuplarına açıklama yapan Kaymakam Muammer KÖKEN, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğüne sahip olduğunun altını çizerek; "Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerde sürücülerimiz, bu yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak zorundalar ve hatta bu geçitlerimizde geçmek için bekleyen yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Ancak biz öğrencilerimize araç gelirken ‘nasıl olsa duracak, yol benim’ diyerek yola atlamamalarını sıkı sıkı tembih ediyoruz. Gördüğünüz gibi öğrencilerimizle birlikte yaya geçidinden geçtik. Öğrencilerimiz; ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın’ temasını işleyen broşürleri sürücülere dağıttı ve onlarda farkındalık yaratmaya çalıştılar,” ifadelerini kullandı.

                Etkinliğe, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK ve ekibi, İlçe Jandarma Komutanı Coşkun KURT ve ekibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, Şube Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli