Tarih: 20.09.2024 09:22

OP. DR. FİKRET ŞAHİN'DEN SONBAHAR UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Yaz aylarının sona ermesi ve sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte birçok kişi hastalık şikayetiyle hastanelerin yolunu tutuyor. Gece ve gündüz arasındaki ısı farkının fazla olması sebebiyle mevsimsel hastalıkların arttığı bu dönemlerde Op. Dr. Fikret ŞAHİN, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

                ŞAHİN, açıklamalarına ilk olarak hastalıkların oluşma sebebiyle başladı ve şöyle dedi: "Artık yaz aylarının sonuna yaklaşıyoruz. Gece ve gündüz arasındaki ısı farklarının fazla olması sebebiyle insanlar kendilerini yeteri kadar koruyamıyorlar. Özellikle akşam saatlerinde hava ısısının düşmesine bağlı olarak enfeksiyonlar oldukça artıyor. Bu dönemde en çok gribal enfeksiyonlarla, üst solunum yolu gibi hastalıklarla karşılaşıyoruz. Çocuklar özellikle toplu yaşam alanlarına başladıkları için sınıflarda bu hastalıkları birbirlerine bulaştırırlar. Geniz eti iltihaplanması, bademcik iltihaplanması, orta kulak enfeksiyonları ve sinüzit gibi şikayetleri çocuklarda çok fazla görüyoruz. Yetişkinlerde de boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve sinüzit durumları daha sık karşımıza çıkıyor."

                GRİP AŞISI İÇİN UYGUN BİR DÖNEM

                Vatandaşlara hastalıklardan uzak, güçlü bir bağışıklık sistemi için grip aşısı yaptırmaları konusunda tavsiye veren Op. Dr. Fikret ŞAHİN; "Yine bu dönemde polen yoğunluğu da artıyor. Alerjik hastalıklarda da bu dönemde artış görüyoruz. Özellikle kronik hastalığı olan kişilerin bu dönemlerde grip aşısı yaptırmasının önümüzdeki süreçte bağışıklıklarının daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır. Bu dönem de grip aşısı yapılması için uygun bir dönemdir," dedi.

                "HER FIRSATTA ANTİBİYOTİĞE BAŞVURMAYIN"

                Öte tandan vatandaşlara her fırsatta antibiyotiğe başvurmamaları gerektiğini ifade eden ŞAHİN; "Vücut direncini artırmak için; düzenli bir uykunun alınması, beslenmeye dikkat edilmesi, her şartta hemen antibiyotiğe başvurulmaması uygun olur. Hastalarımızın uzun süreli yüksek ateşi olması durumunda antibiyotik kullanmasını uygun görüyoruz. Eğer kişi, yeteri kadar uykusunu alır, beslenmesine ve hijyen kurallarına dikkat ederse bu gibi şikayetlerin çoğu kendisinde gerçekleşmeyecektir," sözlerini kullandı. (Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —