Ramazanı Şerif Ayı Hazırlıkları

Ramazanı Şerif Ayı Hazırlıkları

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, İlçe Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU’nu makamında kabul etti. Müftü TÜRKOĞLU yaklaşan ramazan ayı hazırlıklarıyla alakalı olarak ayrıntılı bir bilgilendirme sunumu yaptı,

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, İlçe Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU’nu makamında kabul etti.

Müftü TÜRKOĞLU yaklaşan ramazan ayı hazırlıklarıyla alakalı olarak ayrıntılı bir bilgilendirme sunumu yaptı, “ İlçe Müftülüğümüze Diyanet Akademisi mezunu iki, nakil olarak bir imam-hatip olmak üzere üç görevlinin ataması yapılmıştır. Emekli Din görevlileri ve müezzinler vasıtasıyla mahallelerimizdeki boşluklar doldurulmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yılda Sultaniye Mahalle camiinde hatimle teravih namazı kılınacaktır. İlçemiz vaaz ve irşat ekibinde İlçe Müftüsü, Vaiz, Şube Müdürü, Murakıp ve Din Hizmetleri Uzmanı ve cami görevlileri vasıtasıyla ramazan ayı boyunca vaaz ve irşat programı yapılacaktır.Ayrıca kadınlara yönelik özel program düzenlenecektir. Cami ve Kur’an kurslarımızda kursiyerler ile camii cemaatinin talebi doğrultusunda uygun görülen vakitte mukabele programları düzenlenecektir. Ayrıca Çarşı Camiinde ikindi namazını müteakip ezber mukabele okunacaktır. Müftülüğümüzce 3.000 (üçbin) adet imsakiye bastırılarak vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2024 yılı Ramazan ayı fitre miktarı 130,00 TL olarak belirlenmiştir. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile infak duygusu yüksek hayırsever halkımızın ayni ve nakdi zekat bağışları “Türkiye İçin İyilik Vakti”, “Beklenen Sensin”, “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin”, “Kardeşine Zekat Ol” anlayışları çerçevesinde geniş kitlelere ulaştırılmaktadır. Halkımızda zekat farkındalığının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla rehberlik edilecektir,” dedi.

 

        Kaymakam Muammer KÖKEN; “Tüm vatandaşlarımızın ramazan ayını huzur ve sükun içerisinde geçirmesi için gereken tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın ramazan ayını  tebrik ediyor, sağlık sıhhat ve mutluluk temennilerimi diliyorum. “ dedi.



Anahtar Kelimeler: Ramazanı Şerif Hazırlıkları
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli