ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKU İLE KUTLADIK

ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKU İLE KUTLADIK

Şanlı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını, coşku ve mutluluk ile kutladık.

Şanlı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını, coşku ve mutluluk ile kutladık.

                Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.30'da Atatürk Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi; Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Resmi törenin ardından Susurluk CHP İlçe Başkanı Bekir BARUT ve partililer tarafından CHP'nin çelengi de Atatürk Anıtı'na sunuldu.

                29 Ekim 2023 Pazar günü saat 10.00'da Kaymakam Muammer KÖKEN, makamında tebrikleri kabul etti. Kutlamalara, saat 10.30'da Şehir Stadyumunda devam edildi. 

                Kutlamalar; Kaymakam KÖKEN ve Belediye Başkanı GÜNEY'in bayramı kutlamaları ile başladı. Saygı Duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu. Kaymakam Muammer KÖKEN, günün anlam ve önemini belirten çok anlamlı bir konuşma yaptı. Öğrenciler de günün anlam ve önemi ile ilgili şiirleri okudu.

                Özel Seçkin Gündüz Bakım Evi'nin hazırladığı "Cansu Öğretmenin Seçkin Çocuklarından Atatürk'ün Son Balosu", Beşeylül İlkokulu öğrencilerinden oluşan 100 kişilik öğrenci ekibinden de "Cumhuriyet Güneşi" adlı gösteriler izlendi. 

                Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi; Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında1. olan eserler, öğrenciler tarafından okundu. Susurluk Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan karate ve güreş gösterilerini, Susurluk Müzisyenler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Bandosunun sunduğu marşlar izledi. Şehit Erbil Arslan Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Derneğin 29 kişiden oluşan bandosu eşliğinde tören geçişi yapıldı. 

                "Kardeş" ve "5 Eylül" yerel gazeteleri tarafından "Kuruluşundan Günümüze Yerel Gazetelerin Cumhuriyet Bayramı manşetleri Sergisi" ziyaret edildi. Susurluk Ticaret Borsası ve Karapürçek Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile hazırlanan keşkek, katılanlara ikram edildi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı