"ŞANLI TARİHİMİZE YAKIŞIR BİR BAŞKAN OLACAĞIM"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, partisinin genel merkezince adaylığının duyurulmasının ardından; "Benim güzel ailem" dediği hemşehrilerine seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, partisinin genel merkezince adaylığının duyurulmasının ardından; "Benim güzel ailem" dediği hemşehrilerine seslendi.

                İstiklal Madalyalı dedesi Ahmet AKIN'ın torunu olduğunu her konuşmasında dile getiren AKIN; "En büyük teşekkürü beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve Balıkesir'e hizmet etme şansı tanıyan değerli hemşehrilerime borçluyum. Balıkesir'imizin eşsiz doğasına, zengin kültürüne ve şanlı tarihine yakışır bir belediye başkanı olmak için çok çalışacağım," dedi.

                CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısının ardından, partiyi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde temsil edecek ilk adaylar açıklandı. CHP Sözcüsü Deniz YÜCEL, partisinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ahmet AKIN olduğunu açıkladı. 25., 26. ve 27. dönemlerinde 3 kez üst üste Balıkesir'i Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak temsil eden Ahmet AKIN, CHP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi (PM) üyeliği, Genel Başkan Başdanışmanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey görevler alarak Balıkesir'i Ankara siyasetinde etkin konuma getirdi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ittifak lehine adaylıktan geri çekilen AKIN, kısa süre önce Bigadiç'e yaptığı ziyarette; "Kıymetli hemşehrilerimin desteği ile yarım kalan bu yolu hep birlikte omuz omuza tamamlayacağız," demişti.

                "HEMŞEHRİLERİME BORÇLUYUM!"

                CHP'den yapılan resmi açıklamanın ardından sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Ahmet AKIN, Balıkesirli hemşehrilerine her zamanki gibi; "Benim güzel ailem" ifadesiyle seslendi. "Kıymetli hemşehrilerim, benim güzel ailem Balıkesir'im... Genel Başkanımız Özgür ÖZEL öncülüğündeki Parti Meclisimizin takdiri ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım," diyerek devam etti: "Öncelikle Genel Başkanıma, Parti Meclisime ve değerli örgütümüze teşekkürü bir borç bilirim. En büyük teşekkürü ise beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve destekleriyle geçmişten bugüne Balıkesir'e hizmet etme şansını tanıyan siz değerli hemşehrilerime borçluyum." 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı