SERKAN SARI: "HALKINI TÜKETEN İKTİDARLAR KENDİLERİNİ DE TÜKETİR"

SERKAN SARI:

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, AK Parti iktidarının yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bitirme vaadi ile geldiğini ancak emekliyi, işçi, memuru ve Türkiye'yi bitirdiğini söyledi.

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, AK Parti iktidarının yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bitirme vaadi ile geldiğini ancak emekliyi, işçi, memuru ve Türkiye'yi bitirdiğini söyledi. CHP'li SARI; "Eflatun'un dediği gibi 'Halkını tüketen iktidarlar kendilerini de tüketir.' Şunu unutmayın: 'Sizler de tükendiniz!' dedi.

                Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Konuşmasına AK Parti Meclis Başkan vekili Bekir BOZDAĞ'ın Meclis tutumundaki yönetimini protesto ederek başlayan Serkan SARI; 'Hukuksuz tavrınızdan dolayı ne yazık ki konuşmama Sayın Başkan, diyerek başlayamıyorum,' sözleriyle tepki gösterdi.

                Milyonlarca asgari ücretlinin bugün (1 Şubat) maaş alacağına dikkat çeken Serkan SARI; "Otuz beş gün önce açıkladığınız 17 bin 2 lira ceplere girmeden eridi bile. Eflatun'un dediği gibi; 'Halkını tüketen iktidarlar kendilerini de tüketir. Şunu unutmayın: Sizler de tükendiniz,' diye konuştu.

                CHP'li Serkan SARI, konuşmasına şöyle devam etti:

                "TÜRK-İŞ'e göre Aralık'ta açlık sınırı 14 bin 431 liraydı, bugün ise 15 bin 49 lira. Bir ayda yaklaşık 600 lira eridi bile. Memleketi getirdiğiniz nokta yoksulluğun, sefaletin, zulmün göstergesidir. Bir yumurtanın 4 lira, bir tek zeytin tanesinin 2 lira olduğu bir dönemde asgari ücretlinin sofrasından tam 77 ekmeği yani 20 günlük ekmeğini çaldınız. Emek ve ekmek düşmanı bu iktidar, 10 bin lira maaşla emeklileri açlığa mahkum etti. Ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde! Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bitirme vaadi ile geldiniz, emekliyi, işçi, memuru yani Türkiye'yi bitirdiniz. Yazıklar olsun size ve zulmünüze!" 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı