SERKAN SARI: "SAĞLIK BAKANLIĞI RUHSATSIZ HASTANE ÇALIŞTIRIYOR"

SERKAN SARI:

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı Denetim Raporu'nda sağlık sistemine ilişkin çarpıcı bilgilere yer verildiğine dikkat çekti. Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu'nda ruhsatsız

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı Denetim Raporu'nda sağlık sistemine ilişkin çarpıcı bilgilere yer verildiğine dikkat çekti. Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu'nda ruhsatsız hastane çalıştırıldığına yer verildiğini ifade eden CHP'li SARI; "Sağlık Bakanlığı beş hastaneyi ruhsatsız çalıştırıyor," dedi.

                Sayıştay'ın Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı Denetim Raporu'nda, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatsız çalıştırıldığı tespit edilen hastaneler ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

                "Yapılan incelemede; açılış onay tarihi 2022 yılı ve öncesi olan Bakanlığa bağlı beş adet sağlık tesisi için ruhsat belgesi veya geçici ruhsat belgesi düzenlenmediği halde sağlık tesislerinin faaliyette olduğu tespit edilmiştir.

                Söz konusu sağlık tesislerinden bazılarının ruhsatlandırma açısından gerekli başvuru belgelerinin Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne henüz ulaşmadığı, bazılarının ise ruhsatlandırma açısından gerekli başvuru bili ve belgelerinde eksiklik olduğu anlaşılmıştır.”

                CHP Milletvekili Serkan SARI, Sağlık Bakanlığının özel sektöre ruhsat vermeyip kendi hastanelerini ruhsatsız çalıştırılmasının AKP iktidarının sağlık alanında yarattığı tahribatı açıkça ortaya koyduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

                “AKP iktidarının 2003 yılında başlatmış olduğu Sağlıkta Dönüşüm Projesi vatandaşlarımızın mağduriyetlerine sebep olmaktadır. 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı’nın Sayıştay denetimlerinde 5 tane hastanenin ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştır. Bu hastanelerinin bazılarının hiç başvuru yapmadığı, bazılarının belge eksiği olduğu ama beşinin de ruhsat almadan faaliyetlerine başladığı Sağlık Bakanlığının denetiminde ortaya çıkmış durumda. Bugün özel hastaneler üzerinden yürüyen sağlıktaki değişim ve dönüşüm politikası bir ticarete, bir ranta dönüşmüş vaziyette. Taksi plakası satar gibi hastane ruhsatı veya poliklinikler satılmakta. Bu acı bir tablo!

                2002 yılından itibaren bugüne değin olan süreç içerisinde özel hastanelere ruhsat verilmezken Sağlık Bakanlığının kendi hastanelerinin ruhsatsız bir şekilde çalıştığını görmekteyiz. Ne yazık ki denetimsiz, programsız dönüşümün faturasını ağır bir şekilde halkımız ödemek zorunda kalmaktadır.”