SES YARIŞMASI VE KORO SUSURLUK'UN CUMHURİYET KONSERİ

SES YARIŞMASI VE KORO SUSURLUK

Susurluk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Susurluk Ticaret Borsası ve Ticaret Odası iş birliği ile 27 Ekim 2023 tarihinde saat 20.00'da Kongre ve Kültür Merkezinde Liseler Arası Ses Yarışması ve ardından Koro Susurluk

Susurluk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Susurluk Ticaret Borsası ve Ticaret Odası iş birliği ile 27 Ekim 2023 tarihinde saat 20.00'da Kongre ve Kültür Merkezinde Liseler Arası Ses Yarışması ve ardından Koro Susurluk Türküleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği Konseri gerçekleştirildi.

                Koro Susurluk Türküleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği Şef Mehmet Tolga ERDAL önderliğinde sahne aldı. 

                Atatürk'ün "Zeybek " oyunu, ekrana sessiz video olarak verilirken Koro, ilk türküsü olan "Çökertme"yi söylemeye başladı. Salon daha ilk türküde kendinden geçti ve coştukça coştu. Koro Susurluk Türküleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği sırası ile şu türküleri okudu:

                Yandı Bağrım, Doyulur mu?, Güldaniyem, Sallan Boyuna Bakayım, Ayrıldım Güler miyim?, Dam Başında Sarı Çiçek, Han Sarhoş, 3'lü potpuri (Azeri), Gemideyim, Sarı Saçlı Mavi Gözlüm (Bu türküde de parçanın sonuna doğru, nakarat kısmında koro ses düşürdü, ATATÜRK'ün kendi sesinden kısa bir Cumhuriyet konuşması sesli olarak verildi.), İzmir Marşı ve devamında söylenen Onuncu Yıl Marşı ile salonun tamamı ayağa kalktı; marşlara eşlik etti. 

                Şef Mehmet Tolga ERDAL, katılanları selamlamak için dinleyicilere döndüğünde herkes ayaktaydı ve salon alkıştan yıkılıyordu. Şef ERDAL'ı ve Koro Susurluk sanatçılarını bizlere böyle güzel bir gece yaşattıkları için kutluyoruz. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı