SESSİZ SÜRÜŞ BİSİKLET ETKİNLİĞİ YAPILDI

SESSİZ SÜRÜŞ BİSİKLET ETKİNLİĞİ YAPILDI

Sessiz Sürüş (Ride Of Silence) bisiklet etkinliği, 15 Maysı 2024 Çarşamba günü saat 19.00'da Atatrük Meydanı'nda yapılan konuşmanın ardından start aldı. Sesiz Sürüş bisiklet etkinliğine Kaymakam Muammer KÖKEN, Jandarma Komutanı

Sessiz Sürüş (Ride Of Silence) bisiklet etkinliği, 15 Maysı 2024 Çarşamba günü saat 19.00'da Atatrük Meydanı'nda yapılan konuşmanın ardından start aldı. Sesiz Sürüş bisiklet etkinliğine Kaymakam Muammer KÖKEN, Jandarma Komutanı Üsteğmen Coşkun KURT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Haydar ÇETİNKAYA ve çok sayıda bisikletli vatandaş katıldı.

                Etkinlik, Susurluk Bisiklet Platformu Temsilcisi Ümit TEMEL'in konuşması ile başladı. Ümit TEMEL, yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi: "...SESİZ SÜRÜŞ (Ride Of Silince) halka açık alanlarda, yollarda bisiklet sürereken ölen bisikletçileri anmak ve yaralananları desteklemek için her yıl yapılan çok lokasyonlu uluslararsı bir bisiklet yolculuğudur.

                Dünya çapında düzenlenen Sessiz Sürüş etkinliğinin amacı;

                -Trafikte yaralanan ve hayatının kaybeden bisiklet kullanıcılarını anmak,

                -Bisikletlilerin hakları için farkındalık yaratmak,

                -Taşıt sürücülerine bisiklet kullanıcıları ile yolu paylaşmaları gerektiğini hatırlatmaktır.

                ...15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 19.00'da start verdiğimiz trafikte hayatını kaybeden ve yaralanan bisikletçileri anmak, bisikletlilerin hakları için farkındalık yaratmak, taşıt sürücülerine bisiklet kullanıcıları ile yolu paylaşmaları gerektiğini hatırlatmak için yaptığımız bisiklet turunda, pedal çeviren tüm bisiklet dostlarımla beraber; Biiskletliye saygı, Bisikletime Çarparsan Ölürüm, Yolu Paylaş, Kornaya Değil Frene Bas, Artık Ölmek İstemiyoruz, Trafikte Sağ Şerit Yasal Hakkımız, Sadece Araba Senin Yollar Hepimizin, Bisikletliler De Trafiğin Bir Parçası, Litfen Kapıyı Sağ Elinle Aç, Trafikte Biz De Varız, Bisikletli Ölümleri son Bulsun, diyoruz.

                Bisiklet bir araçtır. Trafikte olmak hakkıdır. Bisikletlinin farkında olalım ve farkında olunmasını sağlayalım."

                Konuşmanın ardından, görevlendirilen Trafik Polisleri gözetiminde SESSİZ SÜRÜŞ (Ride Of Silence) etkinliği gerçekleştirildi. (DENİZ ERGEN)



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı