SORGUM SUDAN OTUNDA, YÜKSEK VERİM…

SORGUM SUDAN OTUNDA, YÜKSEK VERİM…

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın %75 hibe destekleriyle Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında temini gerçekleştirilen Sorgum Sudan Otu demonstrasyon t

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın %75 hibe destekleriyle Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında temini gerçekleştirilen  Sorgum Sudan Otu demonstrasyon tohumları hasat için gün sayıyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN  Şube Müdürü Kutfettin DEPER, İlçe Müdürü Cemal GÜNAYDIN ve teknik personeller ile birlikte ürün gelişim kontrolleri yapılarak üreticilerle bilgi alışverişinde bulunuldu.

Zengin besin içeriği ve yüksek protein ile Sorgum Sudan Otu gerçekçi ve sürdürülebilir kaba yem kaynağı olarak hayvan beslemede önemli bir rol oynuyor.

Kurak ve yarı kurak, toprak tuzluluğu ve suyun yetersiz olduğu bölgelerde yetiştirilmesi sıkıntılı olan mısır bitkisinin yerine günümüz şartlarında su tasarrufu adına da sorgum bitkisinin yetiştirilmesi hayvancılıkta en temel girdi olan yem maliyetlerini de düşürerek üreticilerimize ekonomik olarak katkı sağlayacaktır.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN kurak alanda mısır yonca ve diğer yem bitkilerine göre üreticilerimizle yapılan bilgi alışverişleri sonrasında Sorgum Sudan Otu verimlerinin daha fazla olduğunu söyleyerek, Sorgum Sudan Otundan memnun kalan üreticilerimize ürünlerinin bereketli olmasını ve yaygınlaştırılması noktasında projelerin devam ettiğinden bahsetti.