SUSURLUK AİLE DESTEK MERKEZİ AÇILDI

SUSURLUK AİLE DESTEK MERKEZİ AÇILDI

Susurluk İlçe Spor Müdürlüğü'nün Okullar Cadesi'nde bulunan binası, Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Aile Destek Merkezi (ADEM) olarak restore edildi.

                Susurluk İlçe Spor Müdürlüğü'nün Okullar Cadesi'nde bulunan binası, Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Aile Destek Merkezi (ADEM) olarak restore edildi.

                İçerisinde çeşitli kurs odaları, toplantı salonu, mutfak, kreş ve idare odaları bulunan bina, 20 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 11.00'da açıldı ve hemen faaliyete geçti.

                Açılış töreni; Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, İlçe Tarım Müdürü İsmail GÖÇER, İlçe Protokolü ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yeni açılan Merkez hakkında açıklama yapan Kaymakam KÖKEN; "Aile Destek Merkezimiz bizim için çok önemli. Biliyorsunuz aile önemli, aileyi toplumun yapı taşı olarak tanımlıyor ve kabul ediyoruz. Aile Destek Merkezimizde çocuklar resim yapıyor, müzik eğitimi alıyor, eğitsel çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Kadınlar, el işi ve birtakım faaliyetlerde bulunarak üretim sağlayıp, maddi ve manevi destek alabiliyorlar," dedi. 

"KADINLAR İÇİN ÜRETİM MERKEZİ OLSUN"

                Sosyal hayatta da kullanılabilecek eğitimlerin verildiğine dikkat çeken KÖKEN; "Burada sosyal bir ortamı sağlamak, hem çocukların ve kadınların eğitsel gereksinmelerine destek olmak hem de aslında burayı bir üretim merkezine dönüştürmek amacındayız. Özellikle bu Merkez, kadınlar açısından bir üretim merkezi olsun. Ürettikleri değeri, kendi ürettikleri ürünü burada doğrudan doğruya bir ekonomik değere dönüştürebilsinler. Bunu özellikle çok önemsiyoruz," ifadelerini kullandı.

MERKEZİ GEZDİLER VE KURSİYERLERİ ZİYARET ETTİLER

                Açılıştan sonra Kaymakam Muammer KÖKEN ve protokol üyeleri, Merkezi gezerek kursiyer ve öğrencilerle sohbet ettiler, dersleri dinlediler.

                Eğitimler hakkında konuklara bilgi veren KÖKEN; "ADEM'de maruz kalınan 2'nci derece travmanın etkilerini kursiyerlerimiz için bir nebze olsun azaltılmasını sağlayacağız inşallah. İlk dönem olan 3 aylık süreçte aşçı yardımcılığı, örgü, dikiş-nakış ve Kur'an-ı Kerim kursu olarak başladık. 4-6 yaş arası anasınıfı öğrencilerine de hizmet vereceğiz," dedi.



Anahtar Kelimeler: SUSURLUK DESTEK MERKEZİ AÇILDI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli