SUSURLUK ANADOLU LİSESİ’NİN ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

SUSURLUK ANADOLU LİSESİ’NİN ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

İlçemiz proje okulu ( Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim ) Susurluk Anadolu Lisesi’nin etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

İlçemiz proje okulu ( Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim ) Susurluk Anadolu Lisesi’nin etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerine her yıl bir yenisini eklemeye devam eden Susurluk Anadolu Lisesi, ilçemiz ve ilçemiz dışındaki öğrenci ve velilerimizin de dikkatini çekiyor. 

Okul Tanıtım faaliyetleri kapsamında Okul Tanıtım Ekibi ve Rehberlik Servisi’nin birlikte yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinde ilçemizde eğitim öğretimlerine devam eden 7. Ve 8. sınıf öğrencilerini servis ile okullarından alarak yaklaşık 2, 5 saat süren tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler. Öğrencilerin merak ettikleri her türlü bilgiye ulaşmalarını sağladılar. Bu faaliyetler sırasında okulda bulunan 21 derslik, 3 laboratuvar, 1 Z kütüphane, Konferans Salonu, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyeleri, Maker Atölyesi, Sınav Salonu, Spor Alanları, Pansiyon ve yemekhaneyi gezdirerek yemekhanede öğlen yemeği ikram ettiler. Tanıtım sonrası okullarına yolcu edilen öğrenci ve öğretmenlerden Susurluk Anadolu Lisesi ve etkinlikleri hakkında olumlu dönütler alındı. 

Susurluk Anadolu Lisesinde dikkat çeken konuların yurt dışı gezileri, sosyal aktiviteleri, spor başarıları, okulun fiziki donanımı ve doğanın içinde yer alması olduğu görülüyor. 2 yıldır düzenlenen İtalya ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan İngiltere gezisi öğrenciler için büyük bir fırsat oluşturuyor. 

Okulda eğitim öğretimine devam eden öğrencilerin katılabileceği eğitim ve kültürü barındıran yurt dışı gezileri, öğrencilerin sosyal ve yabancı dil becerilerine katkı sağlıyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Bologna’dan başlayan İtalya gezisi, Venedik, Floransa, Pisa ve Roma olarak devam ediyor. Hem dil kursu hem de üniversite ziyaretlerini içeren gezi öğrenciler için muhteşem bir fırsat olmaya devam ediyor. 

Bu yıl ilki düzenlenecek olan İngiltere – Londra gezisi için tüm hazırlıkları tamamlayan Susurluk Anadolu Lisesi, 1 hafta boyunca Londra’nın ünlü caddelerinden Oxford Caddesi’nde dil kursu merkezinde İngilizce dil eğitimi alacak. Ardından Londra’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek kültür turları yapacaktır. 

Ve yine geçen yıl yazımı tamamlanan 15 adet TÜBİTAK Projesi’nin kabulü de okuldaki bilimsel araştırma ve çalışma sayısını arttıracağa benziyor. Psikoloji, Yabancı Dil, Edebiyat, Fen, Sosyal ve Matematik bilimleri alanlarında yazılan projelerin hepsinin kabul olması öğrenciler için muhteşem bir çalışma alanı oluşturuyor. Mayıs ayına kadar çalışmaları tamamlanacak olan projelerin okulda düzenlenecek şenlik ile sunumları gerçekleştirilecek.

İlçemizde sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumunun oluşu tüm Susurluklu öğrenciler için büyük bir fırsat. Her geçen yıl giriş puanlarında yükselme kaydeden okul bu yıl da yaptığı ve yapacağı etkinlikler ile tavan ve taban puanının yükseleceğini öngörüyor.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı