SUSURLUK BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ PANCARI ŞEKER FABRİKASI'NA TESLİM ETTİ

SUSURLUK BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ PANCARI ŞEKER FABRİKASI

Susurluk Belediyesi, Kepekler Mahallesi'nde bulunan 30 dönümlük arazisinda ürettiği 168 bin 700 kilogram pancarı, Susurluk Şeker Fabrikası'na teslim etti.

Susurluk Belediyesi, Kepekler Mahallesi'nde bulunan 30 dönümlük arazisinda ürettiği 168 bin 700 kilogram pancarı, Susurluk Şeker Fabrikası'na teslim etti.

                Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY; "Susurluk Belediyesi Kepekler Mahallesi'nde bulunan 30 dönümlük arazisinden çıkan şeker pancarını, Susurluk Şeker Fabrikası'na teslim etmiştir. Pancar poları (Şeker Oranı) 13.46 çıkarak, kaliteli bir üretim süreci geçirdiğimizi de bilmenizi istiyorum. Susurluk Şeker Fabrikası'nın şeker oranının 9 oranında ortalamaya sahip olması ve Eskişehir Şeker Fabrikası'ndan daha fazla bir ortalama yakalanması bizi son derece mutlu etmiştir. Şeker Fabrikamıza ürettiğimiz 168 bin 700 kilogram pancarı teslim ettik.

                Pancarın bakımını, ilaçlanmasını, gübrelenmesini ve sulanmasını zamanında yaparak bu verimi almamızı sağlayan başta Belediyemiz personeli Ahmet ALTAY olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beraber üretelim kazanan Susurluk olsun, birlik olalım kazanan Türkiye olsun," dedi.

                Susurluk Şeker Fabrikası da yaptığı açıklamada; "Susurluk Şeker Fabrikası'nın kuruluşunda önemli bir rol oynayan Susurluk Belediyesi, o günkü duygu ve düşünce ile hareket ederek 67. Şeker Üretim Dönemi için Belediye arazilerinde pancar ekti ve bölge için çok önemli olduğuna inandığı fabrikasına sahip çıktı. 13.50 digestion değerinin üstünde bir sonuçla verimli bir arazide kaliteli pancar üretimi gerçekleştirerek aynu zamanda bökge tarımına örnek teşkil edecek bir netice elde edildi. Susurluk Belediyesi'nin üretmiş olduğu pancarları fabrika olarak teslim almanın mutluluğunu yaşadık. Bu aidiyet duygusu ve tarıma verilen katkı için Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY'e teşekkür ederiz," denildi.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı