SUSURLUK BELEDİYESİ'NDEN AFET BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

SUSURLUK BELEDİYESİ

Susurluk Belediyesi, Balıkesir Valiliği ile koordineli olarak 'Afet Bölgesi Yardım Seferberliği' başlattı. Susurluk çalışanlarının tümü, emek gücünü bu seferberliğe yöneltti.

Susurluk Belediyesi, Balıkesir Valiliği ile koordineli olarak 'Afet Bölgesi Yardım Seferberliği' başlattı. Susurluk çalışanlarının tümü, emek gücünü bu seferberliğe yöneltti. 

                Susurluk Belediyesi, yardım kampanyası araçları, araç şoförünün yanında bulunan bir belediye yetkilisiyle beraber afet bölgesine ulaştırıldı. 8 TIR ile gönderilen yardım kolileri; Susurluk Belediyesi personeli tarafından bizzat elleriyle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 

SUSURLUK BELEDİYESİ AŞ EVİ MALZEMELERİ DE GÖNDERİLDİ

Yola çıkan araçlardan bir tanesine ocaklar, çadırlar, tüpler, yemek kazanları ve gıda ürünleri yüklendi. Deprem bölgesine varan TIR’dan alınan bu malzemelerle bölgeye sıcak yemek servisi için bir aş evi kuruldu. Ayrıca, Susurluk halkının büyük özverisiyle Susurluk’un her mahallesinden vatandaşlarımız ellerinden gelen tüm yardımı az çok demeden Atatürk Parkı Park Düğün Salonu’nda oluşturulan yardım merkezine getirdi.

Susurluklular 7’den 77’ye Atatürk Parkı Park Düğün Salonu’nda toplanan yardımları, çeşitlerine ve kullanım amaçlarına göre ayrılarak tek tek paketleyip, araçlara yüklendi. Susurluklulardan gelen kışlık kumaşlar, Susurluklu kadınlar tarafından battaniye olarak dikildi; kolilere yerleştirildi ve yola çıkarıldı. 

                YARDIM YAĞIYOR

Susurluklu birçok işletmeci kendi ürünlerini toplu paketlerle yardım toplama merkezine ulaştırdı. Çok fazla ihtiyaç duyulan sağlam çuval ve kolileri, paketleme için bedelsiz olarak yardım merkezine getirdi.

Lojistik destek için kamyon, TIR, arazi aracı vb. sahibi vatandaşlar araçlarını gönüllü olarak bu seferberliğin kullanıma sundu. 

Bu bağlamda, Susurluk esnafı yardım malzemesi satın alan vatandaşlara indirim uyguladı. Susurluk Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri yenileyerek yayınlıyor.



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false