SUSURLUK BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI AÇILDI

SUSURLUK BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI AÇILDI

Susurluk Birleşik Emekliler Sendikası (EBS) Temsilciliği'nin resmi açılışı, davul-zurna eşliğinde 30 Ekim 2022 Pazar günü saat 14.00'da yapıldı.

                Susurluk Birleşik Emekliler Sendikası (EBS) Temsilciliği'nin resmi açılışı, davul-zurna eşliğinde 30 Ekim 2022 Pazar günü saat 14.00'da yapıldı. Açılışa Genel Başkan Mahmut ŞENGÜL, Genel Sekreter Aysel LÜLE, MYK üyeleri, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, AK Parti İlçe Başkanı Melih BAĞIRGAN, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet AYAZ ile çok sayıda emekli katıldı.

                Sendika temsilciliğinin açılış kurdelesi; Genel Başkan Mahmut ŞENGÜL, Genel Sekreter Aysel LÜLE, Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, MYK üyesi Figan Dönmez KOCABALDIR, AK Parti İlçe Başkanı Melih BAĞIRGAN ve DP İlçe Başkanı Mehmet AYAZ tarafından kesildi.

                Açılışın ardından Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY ve DP İlçe Başkanı Mehmet AYAZ emekli kimlikleri ile sendikaya üye oldu. Saat 15.00'da Atatürk Meydanı'nda sendika yetkilileri tarafından basın açıklaması yapıldı.

                Genel Başkan Mahmut ŞENGÜL, Türkiye'de 13 milyon 700 bin emekli olduğunu, bu emeklilerin büyük bir güç oluşturduğunu, ancak örgütsüz oldukları için seslerini duyuramadıklarını, şu ana değin Türkiye genelinde 5 bin civarında üye kaydettiklerini, Toplu Sözleşme Masasına oturabilmeleri için de 137 bin üyeye ulaşmaları gerektiğini söyledi.

                Birleşik Emekliler Sendikası (EBS) MYK üyesi Figan Dönmez KOCABALDIR Basın Açıklaması'nda şu noktalara vurgu yaptı:

                "En düşük emekli taban aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli, bu işlemden sonra da bütün emeklilere enflasyon oranında artış yapılmalı.

                İki bayramda verilen Bayram ikramiyeleri asgari ücret oranında yükseltilmeli.

                Sağlıkta, emeklilerden katkı payı kesilmemeli.

                Emekli promosyonları SGK tarafından bankalara çağrı yapılarak açık ihale usulü ile belirlenmeli.

                Eğitim mağduriyeti derhal giderilmeli,

                Emekli sendikaları ile emeklilerin talepleri SGK ile Toplu Sözleşme yolu ile belirlenmeli.

                Bu talepler iktidar tarafından amasız, fakatsız, lakinsiz derhal uygulanmalı, muhalefet partileri de parti programlarına sendikanın bu taleplerini hemen almalıdır."

                                                                                                              Haber: A. KARANFİL