SUSURLUK CHP İLÇE ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANITI'NA ÇELENGİNİ SUNDU

SUSURLUK CHP İLÇE ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANITI

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda parti çelengini Atatürk Anıtı'na sundu.

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda parti çelengini Atatürk Anıtı'na sundu.

                19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Susurluk CHP İlçe Örgütü, atatrük Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na parti çelengini sundu.

                Programı, Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Alav ÇOBANKUYU sundu. 

                Program, Atatürk Anıtı'na CHP çelenginin sunulması ile başladı. Ardından, CHP'nin ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu yapıldı. 

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Susurluk CHP İlçe Başkanı Sema ACAR yaptı.

                Başkan Sema ACAR'ın konuşması şöyle:

                "Hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

                Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

                Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başladığı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Ekonominin, bilimin, siyaset ve askerliğin dibe vurduğu çöküş yıllarında geleceğin ancak öze dönmekle, ulusa güvenmekle, Türklüğün şanlı mazisini hatırlamakla gerçekleşebileceğine inanan kahramanların destenıdır bu. 109 Mayıs sadece bir umut değil güvendir aynı zamanda. Halkına güvenen, kurtuluşun ancak Çanakkale'de şehit olduğu kahraman neferlerin vatan sevdası ile mümkün olacağını bilen Mustafa Kemal'in, Ulusun analarıyla kucaklaşmasıdır.

                19 Mayıs 1919, tarihimize ışık tutan nutkun ilk sayfası, Kurtuluş savaşının ilk adımı, hürriyet ve istiklalin ilk haykırışıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

                Türkiye'nin geleceğibağımsızlık ve özgürlük ateşiyle Türkiye Cumhuriyeti için yürekleri yanan gençlerin emekleriyle inşa edilecektir. 

                Bütün umutların tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir," diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık  ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Cumhuriyetin kurucusu  Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun."

                Çelenk sunma töreni, anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı