SUSURLUK CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KAMU OYUNA DUYURU

SUSURLUK CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN KAMU OYUNA DUYURU

Son günlerde, Susurluk ve Ülke kamu oyunu meşgul eden, Ebrar KARAKURT ismi üzerinden yürütülen tartışmalarda, Susurluk CHP İlçe Başkanımızın ve Belediye Meclisi üyelerimizin isnatsızca, 'Yargısız İnfaz' yapılarak suçlandığını

Son günlerde, Susurluk ve Ülke kamu oyunu meşgul eden, Ebrar KARAKURT ismi üzerinden yürütülen tartışmalarda, Susurluk CHP İlçe Başkanımızın ve Belediye Meclisi üyelerimizin isnatsızca, 'Yargısız İnfaz' yapılarak suçlandığını gördük; ama bilindiği gibi gerçeklerin elbet bir gün gelip gün yüzüne çıkma huyu vardır.

                Olay, hiç de ulusal medya ve haber bültenlerine, sosyal medya içeriklerine yansıdığı gibi değildir.

                "CHP verdi, CHP'liler ret etti," iddiası tamamen yanlış bir iddiadır. Çünkü; 04 Eylül 2023 günü saat 13.00'da İlçe Başkanlığı binamızda, Susurluk Belediye Meclisi toplantısı öncesi yapılan Parti Grup toplantımıza önerge veren arkadaşımız katılmamıştır.

                İlgili grup toplantısına katılmadığına dair yapılan tutanak meclis üyelerimiz ve İlçe Başkanımız tarafından imza altına alınmıştır. Belediye Meclisi toplantısı öncesi, yapılan İYİ Parti ve CHP ortak toplantısının sona ermesine 5-10 dakika kala gelip, bulunanların huzurunda; "Benim bir önergem var,"deyip cebinden çıkararak "İster destekleyin, ister desteklemeyin," diyerek toplantıda bulunanlarla istişare etmeden önergeyi vermiştir. Bu önerge Meclis salonunda aynı gün katip üye tarafından okunmuş, Belediye Başkanınca önergenin İMAR Komisyonuna gönderilmesi teklifi oylanmış, oy birliği ile kabul edilmiştir. (İlgili oylama, Susurluk Belediyesinin sosyal medya sayfasında video olarak mevcuttur. Oylama, önerge sahibinin çarpıtarak iddia ettiğigibi değil, İMAR Komisyonuna havale edilmesi için oylanmış ve oy birliği ile kabul edilmiştir.)

                Belediye Meclisinde İmar Komisyonunda CHP'li ve diğer partililerden oluşan komisyon üyelerince konu görüşülüp, ilçemizde MERNİS işlemleri, adres numaratajları tamamlanmış ve bitirilmiş olmasından dolayı, imara göre yeni cadde veya sokak ya da meydan açılmadan isim verilmesi o bölgede adrese dayalı gerek ikamet, gerekse ticari işletmelerin iş yeri açma ruhsat belgeleri, vergi levhaları, bilgisayar ortamında kesilecek faturalandırmalarda sorun teşkil edeceği, bir sürü gereksiz harcamalarla halkın ve ticari işletmelerin karşılaşacağı düşünceleriyle teknik olarak mümkün görülmemiş ve Meclise önerge veren arkadaş hariç, tüm üyelerin "EVET" oyuyla Komisyon Raporu kabul edilmiştir.

                Bunun üzerine önerge sahibi "Hemşehirlik hasebi" iddiasını, hiçbir Meclis üyesinin tartışılmasını bile doğru bulmadığı, insanlarımızın kişisel yaşam ve cinsellik eğilimi noktasına getirerek; başarılı bir takım sporcusu olan Ebrar KARAKURT kardeşimizi toplum karşısında tartışılır hale getirmiş, olayı kişisel lince çevirerek bu linçten Meclisin korkarak karar aldığı yorumunu getirmiştir.

                Oysa ki, Belediye Başkanımız, Meclise hitaben; "Projesi devam eden bir kapalı spor salonu çalışmaları olduğunu, bittiğinde adının FİLENİN SULTANLARI Spor Salonu konulacağını, takımda ter döken, emek veren tüm sporcu kardeşlerimizin, isimlerini bakır levha ile konulacak olan tabelaya eklenerek onore edileceklerini" söylemesine rağmen bu arkadaşımız niyetinin halis olmadığını, olayı proveke ederek sansasyon yolu ile kendine kişisel siyasi rant sağlamak için konuyu tüm ülke haber portalları ve televizyon kanallarına taşımış, sosyal medyada günlerce paylaşımlar yaparak ve yaptırarak Partimizi, Belediyemizin tüm Meclis üyelerini kamu oyunda tartışılır hale getirmiştir.

                Bu konu ile ilgili tüm görüntüler Belediyemiz WEB sayfasında mevcuttur.

                Kamu oyuna duyurulur.

                SUSURLUK CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞI