SUSURLUK CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE İSMET İNÖNÜ'YÜ ANDI

SUSURLUK CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE İSMET İNÖNÜ

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ölümünün 50'nci yılında İkinci Cumhurbaşkanımız ve CHP'nin İkinci Genel Başkanı İsmet İMÖNÜ'yü rahmetle andı.

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ölümünün 50'nci yılında İkinci Cumhurbaşkanımız ve CHP'nin İkinci Genel Başkanı İsmet İMÖNÜ'yü rahmetle andı.

                Susurluk CHP İlçe Yönetimi ve partililer, 25 Aralık 2023 Pazartesi günü, saat 12.00'da Atatürk Meydanı'nda İsmet İNÖNÜ'yü andı. 

                Atatürk Anıtı'na CHP çelenginin sunulmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu yapıldı. Susurluk CHP İlçe Başkan Sema ACAR, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

                Sema ACAR'ın konuşması şöyle:

                "Öncelikle hain terör örgütü ile çatışmada Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun.

                Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yakın silah ve dava arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı, İkinci Cumhurbaşkanımız, partimizin İkinci genel Başkanı, büyük devlet ve siyaset adamı, Lozan kahramanı ve Kurtuluş Savaşımızın Garp Cephesi Komutanı Sayın İsmet İNÖNÜ'yü aramızdan ayrılışının 50'nci yılında saygı ile anıyoruz. İsmet İNÖNÜ, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda her zaman büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte mücadele vermiş, eşsiz bir diplomat, bir dava ve inanç adamıydı. Mudanya ve Lozan Antlaşmalarının imzalanmasında tarihi görev üstlenmiş büyük bir liderdi. İKTİDARDA DEĞİL, İTİBARDA KALMAK ÖNEMLİDİR, diyerek dünya tarihinde örneğine rastlanmayan bir şekilde, ülkemizi tek partili dönemden çok partili döneme taşıyan milli mücadele kahramanıdır. İsmet Paşa bir asker olarak oturduğu masadan Lozan'da Türkiye'yi temsil edecek bir diplomat olarak kalkmıştır.

                Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İsmet İNÖNÜ olmak üzere ülkemizin tüm kurucu kahramalarını saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı