SUSURLUK ENGELLİLER İLE BİRLİKTE EĞLENDİ

SUSURLUK ENGELLİLER İLE BİRLİKTE EĞLENDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Susurluklu engelliler 4 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 12.00'da Atatürk Parkı Park Düğün Salonu'nda bir araya geldi ve doyasıya eğlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Susurluklu engelliler 4 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 12.00'da Atatürk Parkı Park Düğün Salonu'nda bir araya geldi ve doyasıya eğlendi.

                3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Susurluk'ta 4 Aralık Pazartesi günü saat 12.00'da Park Düğün Salonunda kutlandı. Susurluk'taki engelliler, yakınları ile birlikte doyasıya eğlendiler.

                Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serpil GEZER, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek SEYHAN, Ayten AKOĞLAN, Nilüfer BAYARSLAN, Nihan ERDEM, Emine KAPLANER, Birsel BAYIRLI ve Nergis KALMA gelen konukları kapıda karşıladı.

                Dernek Başkanı Serpil GEZER, konuşmasına protokol üyelerine ve gelen konuklara teşekkür ederek başladı; şöyle devam etti:

                "3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Programımızı slayt gösterisi ile açmak istedik. Ayrıca bugün Derneğimizin açılışının 12'nci yıl dönümü. 12 yıldır Özel gereksinimli bireylerin sesleri olmaya çalışıyoruz. Bizler mahalle mahalle, köy köy gezerek, toplam kaç ailemiz var, ailelerin nelere ihtiyacı var, diye tespit ederek; ihtiyacı olan ailelerin taleplerini elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sizlere takdim etmek istedik. Bizler, hayırsever dostlarımızın hayırlarıyla göz olmaya, el olmaya, ayak olmaya çalıştık. Buradan söylemek istediğim gereksinimli bireyleri anlayalım, onlara yardımcı olalım; onlara kolaylık sağlanan şartları ihlal etmeyelim. Farkındalığımız sadece 3 Aralık'ta değil herhangi bir Aralık'ta da hatırlayalım. Özel gereksinimli bireylerin gereksinimleri, ne 2 dakikaya ne de bir güne sığacak kadar değil gerçekten. Onları anlayalım, onlara yardımcı olalım, onlara kolaylık sağlanan şartları ihlal etmeyelim. Farkındalığımızın sadece 3 Aralık'ta değil, herhangi bir Aralık'ta da olmasını sağlayalım. Bir yanımız hep yarım, biz birbirimiz ile tamamız. 

                Kıymetli misafirler, bugün özel gereksinimli bireylerle buluştuğumuz bir gün biliyorsunuz her yıl evir çevir klişe olmuş sözleri anlatmak yerine bugünün tadını birlikte çıkartmak ve eğlenmek. Şimdi meleklerimizin dansları ve şiirleriyle birlikte hoşça vakit geçirerek birlikte olmak. Sözlerimi uzatarak çocuklarımızın fazla vaktini almak istemiyorum. Gösteriler için emek harcayan sevgili çocuklarımızı ve sabırla eğiten, öğreten öğretmenlerini canı gönülden kutluyorum.

                Sayın Başkanımıza bizleri bu salonda ağırladığı ve ikramları için her yıl yapmış olduğumuz etkinliklerimiz de örnek davranış sergileyen yanımızda gönüllü olarak meleklerimize hizmet eden Hayme Ana Kız Meslek Lisesi Okul Müdürü ve Öğretmenlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Belediye personeline, emeği geçen herkese bu anlamlı günümüzde bizlerle birlikte olan herkese, özel misafirlerimize, yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunarım."

                Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY ve Kaymakam Muammer KÖKEN de yaptıkları konuşmalarla engelsiz bir yaşam için gayret sarf ettiklerini belirterek, her durum ve koşulda engellilerin yanında olduklarını söylediler. 

                "EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı